Bookshelfie, #50books, vraag 2

Jaren geleden kreeg ik een buurvrouw op bezoek, ik ging thee voor haar zetten. Toen ik in de kamer terugkwam stond ze voor mijn boekenkast belangstellend naar alle boeken te kijken. Want, zei ze, je kan zoveel leren over iemand als je ziet wat voor boeken die persoon leest. We hebben heerlijk over boeken zitten praten die avond.

Vraag 2:
Wat vertelt jouw boekenkast over jou?

Mijn boekenkast is een reflectie op een brede belangstelling. Ik lees al vanaf jong romans en heb veel mooi gebonden boeken, die stammen uit de Boek & Plaat periode van thuis. Toen ik uit huis ging, kwamen er heel veel paperbacks, die waren stukken goedkoper, Engelstalig was ook goedkoper, dus daar heb ik ook een flinke verzameling van. Detectives, thrillers, spanning, maar het overgrote deel aan Engelstalig is fantasy, dat staat allemaal in een aparte kast in mijn slaapkamer en die loopt over. De boeken staan dubbel.
Een flink deel van mijn boekenkast wordt in beslag genomen door studieboeken. Ik heb Amerikaanse geschiedenis gestudeerd en dat zie je aan de boeken. Biografieën zijn leuk, dus Hillary staat erin, maar Bill ook. Amerikaanse presidenten van Eisenhower (op afgestudeerd) tot Obama, veel presidentiële geschiedenis. Ook heb ik een plankje Koningshuis en een paar planken met boeken over de Tweede Wereldoorlog, daar heb ik ook een aantal vakken in gedaan tijdens mijn studie.
Mijn belangstelling loopt in golven, er zijn tijden dat ik alleen maar detectives lees, of alleen maar fantasy. Ik kan weken achter elkaar elke Dick Francis voor de zoveelste keer verslinden, dat blijft geweldig.www.alimolenaar.nl/stukjes

Mijn bookshelfie laat zien hoe niet netjes mijn boekenkast is. Let niet op het breiwerkje, dat is een toi van mijn laatste toneelvoorstelling. Kijk links op de bovenste plank, die drie dikke jongens horen nog bij het ongelezen werk, het zijn de biografieën van de eerste drie koningen van Nederland. Ook Beatrix gaat nog gelezen worden. De stapel boeken boven op de kast zijn identiek, het is een boek over terrorisme waar ik aan mee heb gewerkt.
Naast het breiwerkje zie je een stapel Tom Clancy, ik heb ze verslonden. Daaronder zie je Clive Cussler, Dick Francis staat op de plank eronder, maar is niet gefotografeerd. Onderste plank rechts zie je Hillary op de rug van een boek. Naast mijn elleboog zie je twee rode boeken over de Tweede Wereldoorlog, daar heb ik ook aan meegewerkt.
Een beetje vakidioot ben ik wel, de romans staan op alfabetische volgorde. De hele geschiedenisafdeling, rechts dus, heb ik op kleur gesorteerd. Dat lijkt leuk, maar dat ga ik veranderen, want je kan echt niets terugvinden. Het plankje Koningshuis is niet op volgorde, dat past allemaal op één plank.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

2 gedachten over “Bookshelfie, #50books, vraag 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *