BVDMBDWDD: #50books, vraag 10

Schuld, het nieuwe boek van Walter van den Berg is uitverkozen tot het Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door. Dat is de aanleiding voor de wekelijkse vraag van Hendrik-Jan. De hele verkiezing had ik overigens niet gezien omdat ik al jaren geen DWDD meer kijk. Ik was klaar met Matthijs van Nieuwkerk en zijn programma, vond het een beetje veel van hetzelfde. Zojuist heb ik het fragment van DWDD zitten bekijken en dat zijn dan de eerste tien minuten van het programma die ik in zeker drie jaar heb gekeken.schuld walter van den berg

Is een Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door voor jou de reden om het te gaan lezen?

Nou wil ik best geloven dat de verkoop van zo’n boek omhoog schiet door zo’n uitverkiezing, maar voor mij is het geen reden om het boek te gaan lezen. Overigens is DWDD zo vriendelijk op de site de flaptekst van het boek te leveren en die heb ik ook zitten lezen. Want dat is dan ook de manier waarop ik een boek uitkies. Ik kijk naar de omslag, lees de flaptekst, lees misschien ook nog wat in het boek en beslis dan of ik het boek ga kopen. Boek van de Maand? Het zal wel. Jammer voor Walter, maar die kwalificatie doet me echt niets.

DWDD is trouwens niet het eerste programma dat met zo’n verkiezing komt. Oprah Winfrey was al jaren geleden bezig met haar Book club. Door Oprah verkozen worden, was ook een soort heiligverklaring kan ik me wel herinneren. Ook haar keuzes hebben mijn keuzes nooit beïnvloed trouwens.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik-Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *