Carol Goodman – The sonnet lover

Rose Asher geeft Engels, om precies te zijn Renaissance dichtkunst op Hudson College in New York. Een van haar studenten, een veelbelovende filmmaker, geeft haar een sonnet dat 400 jaar eerder is geschreven. Vervolgens komt hij om het leven bij een val van een balkon. Er wordt geoordeeld dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Rose gaat vervolgens naar Italië, de film van de student wordt uitgewerkt naar een volledige film. Haar taak is meer sonnetten te vinden die bewijzen dat William Shakespeare in Italië is geweest. Ze komt op La Civetta, een huis dat in het bezit is van een Engelsman die dat huis aan Hudson College wil geven, maar eerst moeten er nog diverse dingen gebeuren waaronder een proces waarin het bezit van het huis wordt betwist. Er valt zelfs nog een dode.
Theater wordt er gelukkig met de haren bijgesleept, de studenten die in het huis aanwezig zijn spelen een uitvoering van Romeo en Julia. Het boek is goed geschreven en meeslepend.
Rose’s zoektocht naar de sonnetten van Ginevra de Laura, een jonge vrouw die is verkracht door de eerste eigenaar van het huis, brengt haar ook terug naar Engeland, waar ze bewijzen vindt dat William Shakespeare de eerste geliefde is geweest van Ginevra en zelfs de vader was van haar kind. Hetzelfde kind dat naar Italië werd gebracht door Ginevra’s vader en onder de bescherming van haar verkrachter werd gebracht, als zijnde zijn eigen kind.
De uitkomst van het hele verhaal is anders dan je eerst denkt. Goede detective, je wordt op het verkeerde been gebracht.

Carol Goodman, The sonnet lover (2007)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *