Cursus: #WOT deel 29, 2020

Ik heb deze week een cursus gedaan om terug te keren naar kantoor. Het bedrijf waar ik werk is van de regels en heeft zelfs een aparte afdeling, namelijk Fugro Academy, voor cursussen. Bij de Academy volg je dus cursussen voor allerlei vakspecifieke dingen, maar ook voor zaken die iedereen moet weten. Return to Office dus. Een animatiefilmpje met een quiz erna. Dat was een cursus van een kwartier, een kleintje dus. Dat hielp bij de terugkeer naar kantoor.

Het #WOT woord van deze week is:

Cursus = 1) Aantal lessen over een bepaald onderwerp, 2) hoeveelheid leerstof, 3) kortdurende opleiding, 4) leergang, 5) les, 6) Onderricht, 7) onderwijs, 8) opleiding, 9) schriftelijk onderricht.

Cursus

ik heb mijn opleiding tot Functionaris in Wetenschappelijke Bibliotheken in 1986 voltooid. ik ben toen een half jaar werkeloos geweest, vond toen een baan en heb eigenlijk voortdurend gewerkt. Acht jaar geleden ben ik even in between geweest, maar daarna heb ik weer gewerkt. Vrijwel alle nieuwe dingen – internet – heb ik on the job geleerd. Maar in die 34 jaar mocht ik echt wel bij leren. Onder andere met de VOGIN cursus “Online opsporen van informatie” die ik vorig jaar heb gedaan. Reuze nuttig, jaren geleden heb ik hem ook gedaan en er zijn heel wat ontwikkelingen geweest in de tussentijd. Vandaag ga ik weer een cursus doen, dit keer bij GO opleidingen en deze heet “Uw impact als Informatiespecialist vergroten”. GO opleidingen bestaat 70 jaar en organiseert kleine en grote cursussen. GO betekent overigens Gemeenschappelijke Opleidingen, en is de stichting die voor archief- en bibliotheekmedewerkers cursussen en opleidingen verzorgt. Vanochtend zit ik dus voor mijn laptop en ga via Zoom wijzer worden. Ik verheug me erop.

Schrijf je mee?

Misschien denk je wel, ik wil nog! Ik wil dingen leren! Ik houd ervan! Of denk je er anders over? Zit je in een fase van je leven dat je niet meer zo formeel aan het leren wilt? Geen cursussen meer voor jou? Schrijf mee, dat zou ik ontzettend leuk vinden.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

4 gedachten over “Cursus: #WOT deel 29, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *