Dag: #WOT deel 51

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen.

Het #WOT woord van deze week is dag ~ 1) Afscheid 2) Begrensde tijdruimte 3) Bepaald tijdvak 4) Bepaalde tijd 5) Dagelijks 6) Dageraad 7) Daglicht 8) Datum en tijd 9) Decagram 10) Decagram (afk.) 11) Deel van de week 12) Deel van een etmaal 13) Deel van een jaar 14) Deel van een week 15) Deel van het jaar 16) Dies 17) Dik eind touw (scheepst.) 18) Eenheid van tijd 19) Eind touw.

Vrij

Deze donderdag is de eerste dag van mijn anderhalve week durende kerstvakantie. Hoog tijd. Het was een enerverende maand. Een overlijden en twee ernstig zieken hebben voor de nodige stress gezorgd. Voor mij mag het eigenlijk ook gewoon januari worden. Werk vergeet ik even, inclusief dat dingetje dat met mijn database is fout gegaan en waardoor ik waarschijnlijk een dag werk over kan doen. Deze eerste dag mag even rustig blijven. Dat blijft het niet helemaal. Ik heb een afspraak met mijn nieuwe personal trainer. En dat voel ik wel na afloop. De eerste training was nog vrij rustig, deze heeft hij aangepast. Maar dat is voor mijn andere blog.

Hoe loopt zo’n dag?

Nou, enigszins uitslapen dus. De wekker gaat pas om half negen, op werkdagen om half zeven. Ontbijten met kwark, twee koffie, vervolgens sporttas inpakken en wegwezen. Ik ben een beetje langzaam, dus mijn opwarming is wat kort. Gelukkig heeft Bert de tijd en vergast me op verhalen wat er mis is gegaan met zijn verhuizing. Daarna aan het werk. Drie kwartier sporten, voelen dat ik echt wat gedaan heb en daarna het vrij rustige zwembad in. Daar lig ik me weer te verbazen over mannen die naast het bordje “verboden te duiken” het zwembad in duiken. Thuis lunch ik en neem ik me voor wat te gaan doen.
Enfin, een uur later.

Het volgende nuttige van de dag: een kerstlijst samenstellen bij YouTube, Pentatonix, Michael Bublé, James Corden. Spelletje spelen, kerstlijst, nog meer spelletjes spelen. Geeuwend bedenken of ik vanavond wel naar een toneelvoorstelling wil. Dat leek een goed idee toen ik drie weken geleden reserveerde. Ik besluit wel te gaan. Mooie afsluiting van de dag.

WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *