De laatste zin: #50books vraag 16

A smaller being trotted alongside the beast, her skin almost the same shade of orange as parts of the tiger’s fur. She stopped a few paces back, frowning fiercely. The tiger continued until it could sniff the man from head to toe, then snorted softly. The big head gently nudged the man’s side. Rule groaned.

Daar staat ie. De laatste zin is waar Martha dit maal om vroeg. De eerste zin hebben we weleens gehad in de #50books serie en daar heb ik ook over geschreven. De eerste zin ga je voor, die pakt je bij het oppakken van een boek, die leidt tot een beslissing, ga je het boek lezen of niet. Soms wordt zo’n beslissing uit je handen genomen want dan begint een mens aan een serie en MOET je het volgende deel lezen. Heb ik al eens gezegd dat ik series haat?

Cliffhanger

dragon bloodVanaf Tempting Danger ben ik fan van Eileen Wilks en haar wereld van de Lupi. Een magische wereld waarin mannen in wolven kunnen veranderen en de hoofdpersoon Lily Yu magie kan voelen. Alleen… Dat eerste deel is in 2004 verschenen en Dragon Spawn, het dertiende deel in de serie is in 2016 uitgekomen. Bovenstaand einde is van Dragon Spawn. Cliffhanger. En niet zo’n kleintje ook. Lily en Rule uit elkaar en ergens achtergelaten en pas in deel veertien komen we te weten wat er gebeurt. Eileen helpt niet. Haar site meldt over Dragon Blood, het volgende deel, als release date “Late 2017? Maybe?“. En dan slaat mijn fantasie een beetje op hol. Want dan kan ik me haar voorstellen terwijl ze de nijdige commentaren leest op Goodreads. Ik was namelijk niet de enige die heftig klaagde over het einde. “Maybe” is niet echt veelbelovend. Zit ze met haar handen in het haar? Kan ze niet stoppen met nagelbijten? Wat moet ze met haar cliffhanger en onafgemaakte verhaallijnen? Wordt deel 14 het laatste? Komt er nog eentje? Ligt ze onder een plaid op de bank te jammeren over writer’s block? Allemaal van die dingen.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Eén gedachte over “De laatste zin: #50books vraag 16

  1. Pingback: Eindzinnen en #50books vraag 17 » Tekstbureau DrsPee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *