Donker: #WOT deel 48

Ik hou niet van de winter, koud, nat en vooral donker. Donker als je op je fiets stapt om naar je werk te gaan, donker als je weer op de fiets stapt om weer naar huis te gaan. Het feest is compleet als het gaat sneeuwen. De enige tijd in het jaar dat ik graag de tram en metro instap. Ik ben altijd blij als we weer richting lente en zomer gaan, richting licht.

kaarsHet #WOT woord van deze week: donker ~ 1) Bier 2) Bier(soort) 3) Biersoort 4) Deemster 5) Deemsterig 6) Dof 7) Donkerte 8) Droevig 9) Dubieus 10) Duister 11) Duisterheid 12) Duisternis 13) Gitzwart 14) Glibberig 15) Kelderachtig 16) Kleur van de huid 17) Maanloos 18) Maduro 19) Naargeestig 20) Nachtelijk 21) Niet helder 22) Niet licht 23) Niet licht van kleur 24) Obscuriteit 25) Obscuur.

Typisch dat de kleurstelling in onze kleding in de winter vaak ook donker is. Ik kijk naar mezelf vandaag, donkergrijs shirt, donkerblauwe spijkerbroek, wel een rood hemdje onder het grijze shirt. Mijn nieuwe winterjas, lekker warm, maar ook donkerblauw. Met een wikkelsjaal in veel heldere kleuren erbij die ik twee jaar geleden van de Sint kreeg.

Kaars

We hebben manieren om de winter te verfraaien en wat lichter te maken. Mijn huis staat dan ook vol met kaarsen. De Kerstboom komt er pas in na de Sint, maar blijft dan ook wel een tijdje staan. Ik heb een nepperd en die staat rustig in februari nog te glimmen.

Het kan zo donker worden, ik weet, het wordt weer lichter. Heel veel mensen zien dat niet meer en dat is triest. Deze week heb ik afscheid moeten nemen van een vriendin voor wie het niet meer licht kon worden. Voor haar is het kaarsje.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

1 gedachte op “Donker: #WOT deel 48

  1. Wat verdrietig, Ali. Gecondoleerd.
    Hier wordt ook elke dag een kaarsje aangestoken voor iemand die het heel moeilijk heeft. Zo’n kaars offert zichzelf in licht. Mooi symbool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *