Drommels: #WOT deel 37, 2020

‘Drommels, drommels en nog eens drommels’. Blijkbaar was ik toch net te oud om Bassie en Adriaan te waarderen, want deze uitroep kende ik niet. Een zoektocht op Twitter bewijst dat de uitspraak best vaak gebruikt wordt. Vreemd genoeg zijn het vaak klantenservice-medewerkers, bij Coolblue en bij NS online werken Bassie en Adriaan-kijkers kan ik u vertellen.

Het #WOT woord van deze week is

Drommels = 1) Allemachtig 2) Deksels 3) Deuvekaters 4) Krachtterm 5) Parbleu 6) Ten zeerste 7) Uitroep 8) Verduiveld 9) Stakkerds

Drommels

Het kan net zo goed een uitspraak van mezelf zijn, want drommels, het is vaak wel lastig een goed woord te verzinnen voor de wekelijkse #WOT. Want het moet een interessant woord zijn, soms best wel relevant in het nieuws van die week, en het moet mijn lezers uitnodigen er iets over te schrijven. En het belangrijkste: ik moet er zelf iets over kunnen schrijven. Geheimpje? Ik heb een lijst met woorden die me opvallen. Soms door iets op het nieuws, soms lees ik iets en krijg ik prachtige beelden bij een woord. Drommels was er eentje die me was opgevallen bij AD columniste Nynke de Jong. Dan sla ik dat op in een Word-documentje en ik gebruik het als het van pas komt. Er zitten ook woorden in die lijst waarvoor ik getipt ben. Daarbij kost het dan vaak wat meer moeite om er iets bij te schrijven, maar vaak lukt het wel. Er zijn ook woorden die er eeuwig in blijven staan, want – drommels – wat moet je nou schrijven bij overtoepen? Dat was een prachtig woord dat ik tegen kwam bij Volkskrant columnist Sander Schimmelpenninck.

Schrijf je mee?

En jij? Ben je van de Bassie en Adriaan leeftijd of is het gewoon je lievelingswoord en gebruik je het voor alles. Ik wil het graag van je horen. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

4 gedachten over “Drommels: #WOT deel 37, 2020

  1. Pingback: #WOT deel 37: drommels - iPIXtitude.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *