Eerbetoon: #WOT deel 32, 2021

Ik heb met genoegen gekeken naar al die Olympische sporters op het terras van paleis Noordeinde. Er werd keurig gelet op de kleurencombinaties, dus je zag rijen sporters in het oranje tussen sporters in wit. Ik denk dat de camera wit uitgeslagen was als ze allemaal hun jasje hadden aangedaan. Gouden, zilveren en bronzen medailles, 36 in totaal. Ze werden gehuldigd en tot ridder in de orde van Oranje Nassau geslagen, tenminste die mensen die goud hadden gewonnen. De bofferds die al ridder waren, werden officier. En dat is natuurlijk een mooi eerbetoon.

Het #WOT woord van deze week is

Eerbetoon = 1) Aubade 2) Beleefdheidsbetuiging 3) Blijk van verering 4) Buiging 5) Eerbetuiging 6) Groet 7) Hommage 7) Huldiging 8) Openlijke huldeblijk.

Eerbetoon

Een rubriek als de #WOT (Write on Thursday) schrijf je impliciet eigenlijk voor de antwoorden. Ik in ieder geval wel. Het is heel leuk – en af en toe moeizaam – een woord te verzinnen, het is nog leuker reacties te zien verschijnen. Weinig mensen, inclusief ik toen ik ze nog niet zelf schreef, hebben elke week een reactie geschreven. Daarom wil ik een eerbetoon aan Stephan Koopmans geven. Vorig jaar april nam ik de #WOT over en sindsdien kwam er eigenlijk elke week wel een reactie van hem. Het kwam af en toe wat later omdat hij zich niet helemaal in het woord kon vinden, maar het kwam wel. Ik tel 58 reacties in mijn WordPress. Ik las ze ook altijd met genoegen, want Stephan kon in een mooie schrijfstijl inzicht geven in zijn verleden. Toen er een paar weken geleden geen reactie van hem kwam, viel me dat wel op, maar ik dacht dat hij er een goede reden voor zou hebben. Dat was ook zo, want deze week verscheen zijn zwanenzang. En dan is het wel een schok te lezen dat iemand ziek is en niet beter gaat worden, iemand die ik ken door zijn reacties op mijn stukjes. Leven en dood staan dichtbij elkaar. Een Olympische medaille of een ridderorde heb ik niet voor hem, wel een eerbetoon dat bij hem past: een #WOT.

Schrijf je mee?

En jij? Aan wie wil je een eerbetoon geven? Of ben je niet van het eerbetoon, maar deel je een compliment uit, als de situatie erom vraagt? Ik hoor het graag. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

1 gedachte op “Eerbetoon: #WOT deel 32, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *