Emotie: #WOT deel 16

De emoties liepen gisteren hoog op. Prince is overleden. Nu ben ik geen bijzonder groot fan, maar het bericht van zijn overlijden, dat ik als eerste op twitter zag toen ik dat opende, maakte wel indruk op me. Deze artiest was beroemd toen ik de muziek begon te ontdekken. ‘Purple Rain’ gaat toch altijd harder als ik die op de radio hoor. Niet alleen twitter liep vol, ook op Facebook waren de emotionele uitingen niet van de lucht.

Emotie = 1) Aandoening 2) Aandoenlijkheid 3) Affect 4) Bewogenheid 5) Beroering 6) Belevenis 7) Beweging 8) Beroering over het vijfde voorstel (crypt.) 9) Gevoel 10) Gevoelens 11) Gisting 12) Gewaarwording 13) Gevoelsexplosie 14) Gemoedsuiting 15) Gemoedsbeweging 16) Gemoedsgesteldheid 17) Gemoedsaandoening 18) Gevoelen 19) Heftige gemoedsbeweging.

Ben ik emotioneel? Ja, eigenlijk best wel. Bij huilende mensen op tv ga ik mee huilen. Emotionele scenes moet je mij helemaal niet voorschotelen. Daar kan ik niet tegen.emotie
Ook in mijn persoonlijk leven kan ik best wel huilen. De baanloze periode in mijn leven en de lange, lange aanloop daartoe werd wel enigszins beheerst door tranen, maar dat was vooral uit onmacht, realiseerde ik me later. Een situatie waarin je werk uit je handen wordt getrokken, daar kan je niets aan doen. Ook de periode waarin mijn ex en ik uit elkaar gingen was emotioneel en vol tranen, maar ook die: uit onmacht. Er werd aan me getrokken en ik wilde niet getrokken worden. Maar het moest er wel uit, ook omdat het daarmee echt werd.
Ik ga het niet meer uit de weg. Er zijn tijden geweest dat ik er een hekel aan had, dat ik bij het minste of geringste kon huilen, maar tegenwoordig denk ik: het moet eruit. Ik huil nu veel minder, waarschijnlijk omdat ik er meer ontspannen mee omga. En naarmate ik ouder word, ben ik ook steeds meer ontspannen, moet ik zeggen. En dat is wel fijn eigenlijk.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *