Facebook: #WOT deel 15

Arjen Lubach had weer een goed bekeken show zondagavond, eentje waarin hij het Bye Bye Facebook event aankondigde. De cabaretier kondigde aan dat hij zijn Facebook pagina’s ging verwijderen vanwege alle commotie van de laatste maanden.

Facebook ~ Sociaalnetwerksite waarop je berichten kunt posten, vrienden toevoegen, spelletjes kunt spelen.

Data, data, data

Arjen was boos over het verzamelen van data en over wat er mee gedaan werd, maar ja, laten we wel zijn, data is het nieuwe goud. Facebook is gratis, dat heeft een reden, dus wordt je gebombardeerd met advertenties. Als je dat niet wilt, moet je niet op Facebook wezen. Voor hem is het wel een risico, zijn programma had duizenden volgers op Facebook en zijn filmpjes gaan onder andere viral door het vele delen. Het effect van zijn actie is trouwens niet zo bar groot geweest, er zijn ongeveer tienduizend mensen geweest die hun profiel hebben verwijderd. Ik weet niet eens zeker of één van mijn FB vrienden eruit is gegaan.

Wat ga ik doen?

facebookIk heb er naar zitten zondagavond en heb er geen moment over gedacht om Facebook te verwijderen. Ik ben best wel voorzichtig met mijn privacy-instellingen. Kwissen sla ik over en ik stik in de passwords voor sites, omdat ik nooit via Facebook inlog. En ik heb het zelfs nooit op mijn telefoon geïnstalleerd. Verder heb ik van alles aangepast, zie bijvoorbeeld collega Raymond’s blog over Facebook apps en over de privacy-instellingen. En voor de rest ga ik door met wat ik aan het doen was. Ik speel spelletjes, plaats mijn blogs, want ik krijg echt wel wat bezoekers, en kijk er vrolijk op rond. De wereld wordt wat groter door Facebook, en ook door Instagram, dat van Facebook is en waar ik ook een account heb. Ik ben nou eenmaal gek van social media en daar hoort Facebook bij.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Plaatje: Pixabay, CC0 gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *