Fictie of geen fictie, dat is vraag 49 van #50books

Ik ben een fictielezer en daar ben ik niet alleen in tussen de boekbloggers die de vragen van #50books beantwoorden.

Vraag 49: Als je geen roman leest, wat lees je dan?

Wat leest iedereen?

Niek leest bladen en ongerust glijdt mijn blik naar de stapel ongelezen tijdschriften bij mijn stoel bij het raam. Scènes, Historisch Nieuwsblad, Psychologie Magazine, Onze Taal, Margriet. Van al die bladen lees ik de Margriet al het langste, ongeveer vanaf mijn 14e. Martha leest ook bladen, ik word vooral nieuwsgierig naar het blad Simply Haken. De flessen shampoo die zij leest, lees ik ook. Lalagè heeft simpelweg een lijstje gepubliceerd, van dat lijstje heb ik er geen één gelezen. Misschien toch eens kijken. Foxxblok produceert ook een lijstje, ook geen één van gelezen.

Mijn eigen lijstje

non-fictieIk moet Goodreads raadplegen om te zien wat ik ook alweer heb gelezen. Margriet van der Linden, Team Hillary, dat is de enige non-fictie die er is ingegaan dit jaar. Het nog te lezen plankje is wat voller. In eentje ben ik al bezig: Jolande Withuis, Juliana, vorstin in een mannenwereld. Er staan er twee op mijn heel graag lezen lijstje: Martin Bossenbroek, De Boerenoorlog, een boek van iemand waar ik voor gewerkt heb over een periode waar ik bar weinig vanaf weet. David Remnick, The Bridge, over Barack Obama. Dat boek heeft niet zoveel haast meer nu hij op 20 januari plaats gaat maken voor de vreemdste president of all times. Maar het is nog steeds interessant.  En ondertussen ga ik proberen die stapel ongelezen tijdschriften weg te werken.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *