Focus: #WOT deel 44, 2020

In deze coronatijd zijn alle live evenementen naar online evenementen veranderd. Tijdens zo’n evenement kost het wel eens moeite om te focussen. Het is heel makkelijk je camera uit te zetten, onderuit te zakken en even te kijken op je Twitter tijdlijn. Of nog beter, heeft iemand een Wordfeud woordje gelegd? Kortom, die focus is af en toe ver te zoeken, juist omdat het zo makkelijk is even snel iets anders te doen. Deze week zijn we op mijn werk veelvuldig online bezig vanwege een Week of Learning. En daarin leren we te focussen. Dit filmpje werd daarvoor gebruikt. Ga er maar eens naar kijken. Die kaarttruc waarin de kaarten van kleur veranderen? Geweldig!

Het #WOT woord van deze week is

Focus = 1) Aandachtspunt 2) Brandpunt 3) Concentratie op bepaald punt 4) Model van Ford 5) Nederlandse symfonische rockgroep, opgericht eind 1970 door Thijs van Leer en Jan Akkerman.

Focus

Het is anders in een zaal. Je zit tussen collega’s of met bekenden, je kijkt naar de voorkant van zo’n zaal waar een spreker staat, of nog beter, een film wordt vertoond. En je kijkt. Kan je afgeleid worden? Met zo’n spreker kan dat heel goed, want niet alle mensen zijn even goede sprekers. Het onderwerp kan nog zo waanzinnig interessant zijn, als iemand voortdurend staat te aarzelen, met zijn tanden staat te knarsen en 96 PowerPoints laat zien met echt heel veel tekst, kan de focus wel eens wegvallen. Met een beetje geluk zat je vlakbij de uitgang en kon je vroegtijdig naar de borrel. Met een beetje pech zat je middenin de zaal en moest je het maar laten gebeuren. Het is me wel eens gebeurd dat ik in zo’n zaal zat en geen touw had kunnen vastknopen aan de hele voordracht. De eerste vragensteller complimenteerde de spreker met zijn duidelijke verhaal. Slijmbal. Mijn focus was al verschoven naar mijn mobiele telefoon, waar ik ook op Twitter zag dat het blijkbaar een duidelijk verhaal was. Helaas, niet voor mij.

Schrijf je mee?

Hoe zit het met jouw focus? Is die er of is het wel wat minder geworden in deze coronatijd? Want dat merk ik wel, daar hebben veel mensen last van. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Focus: #WOT deel 44, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *