Foto: #WOT deel 7

Mijn werkster zag deze week een trouwfoto van mijn ouders en vertelde me dat ik op mijn moeder lijk. Ik zie dat nooit. Ik kijk naar die foto en denk, ja, het kan wel kloppen. Maar dat denk ik ook als iemand me vertelt dat ik op mijn vader lijk.

Foto ~ 1) Afbeelding 2) Afbeelding van een persoon 3) Afdruk 4) Beeldopname 5) Beeltenis 6) Fotografisch portret 7) Grieks voorvoegsel 8) Illustratie 9) Kiek 10) Kiekje 11) Momentopname 12) Opname 13) Persoonsafbeelding 14) Plaat 15) Plaatje 16) Portret 17) Positief beeld 18) Shot 19) Snapshot 20) Uitvergroting 21) Vakantieherinnering 22) Zichtbare voorstelling.

Herinneringen

Mijn ouders zijn getrouwd in november 1957 en als ze waren blijven leven hadden ze dus in 2017 hun zestigjarig trouwfeest gevierd. Ik ben in 1964 geboren, als jongste van de vier kinderen.

2018-02-15 20.24.57Ze waren er niet idioot vroeg bij, mijn ouders. Dat kan hebben gelegen aan het feit dat mijn vader na WO II eerst vier jaar naar Nederlands-Indië mocht, voor zijn dienstplicht. Hij werd acht dagen na zijn huwelijk 32, mijn moeder was 27. Kinderen kwamen wel volgens de verwachting. Oudste broer is in januari 1959 geboren.

Vragen

De foto levert wel vragen op. Ik zit er naar te kijken en zit me ook te bedenken: hoe zijn ze elkaar tegengekomen? Twee mensen uit verschillende kerken in een tijd dat zo’n kerk wel degelijk belangrijk was. Ze hadden overeenkomsten: allebei uit grote gezinnen, mijn vader zeven broers en zussen, mijn moeder twaalf broers en zussen. Allebei bijna de oudste, want er zat nog een zus boven. En wat is er dan allemaal gebeurd tussen die eerste ontmoeting en dit huwelijk dat ruim zestig jaar geleden plaatsvond? Het maakt nieuwsgierig en het is jammer dat ik het ze niet meer kan vragen.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Kijk ook nog even in mijn Flickr photostream als je wilt weten of ik op mijn moeder lijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *