Frustratie: #WOT deel 2

Het was een kleine frustratie vanavond. Ik fietste naar huis in de regen. Elf kilometer in de regen en de kou, de laatste twee kilometer was het vrijwel droog. Maar het kan altijd erger, want ik hoorde van een twittervriendin dat zij gewoon de hele rit in de regen had gefietst. Dat valt onder middelgrote frustraties

Frustratie ~ 1) Diep gevoelde teleurstelling 2) Ergernis 3) Gevoel van teleurstelling 4) Innerlijke belemmering 5) Onthouding 6) Ontzegging 7) Remming 8) Teleurstelling 9) Verduwing 10) Versmachting.

Klein, middelgroot, groot

Je hebt kleine frustraties: die regen dus. Daar kan je je vrij makkelijk overheen zetten. Als je een goede bui hebt, is het niet eens een frustratie.regen Die regen wordt iets vanwege de kou. Regen over de hele rit wordt een middelgrote frustratie. Dan krijg je dus het idee dat je beter eerder naar huis had kunnen gaan. Dan was er geen frustratie geweest.

Nee, dan grote frustraties. Ik heb er eentje gehad. Mijn eerste uitdaging, twee minuten lang de plank. Dat was eerst een grote frustratie, maar het leerde me ook een wijze les. Namelijk dat je moet werken aan frustraties. Mijn record bij de plank was maandenlang 1 minuut 37 seconden. Dat werd niet meer omdat ik er niet op trainde. Ik had september nodig, een portie eigenwijsheid en elke dag die plank twee seconden langer dan de vorige dag. Oh, en mijn personal trainer Pedro had ik uiteindelijk ook nodig omdat die me aanmoedigde tot ik die twee minuten haalde.

Soms is het er geen

Sommige dingen snap ik niet, kan ik niet en wil ik ook eigenlijk niet doen. Zie bijvoorbeeld klusjes met elektriciteit. Blauwe, rode, gele, groene draden. Geaarde stopcontacten. Badkamerlampen ophangen. Mijn hersens maken kortsluiting als ik daarover nadenk. Ik wil het niet weten. Er zijn mensen die daar verstand van hebben, laat die vooral hun gang gaan. Daar maak ik gewoon geen frustratie van, daar stap ik gewoon overheen. Dan maak ik er ook absoluut geen punt dat de lampen in mijn verbouwde badkamer nog niet hangen. Ik heb licht van mijn spiegelkast. En ik maak wel een afspraak met die vriend die verstand heeft van elektriciteit en ze gaat ophangen.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *