Geeuwen: #WOT deel 33, 2021

Het was weer bal vandaag. Ik had vannacht vooral weinig geslapen. Het gevolg was dat ik rond een uur of drie vanmiddag heel erg aan het geeuwen was. Ik ben er goed in. Van die enorme geeuwen, waarbij mijn kaken wijd uit elkaar gaan en er een prachtig slaperig geluid uit mijn mond komt. Klasse gewoon.

Het #WOT woord van deze week is

Geeuwen = 1) Gapen 2) Uiting van moeheid 3) Uiting van verveling

Geeuwen

Mensen geeuwen als ze slaperig of verveeld zijn, als hun bloedsuiker laag is, maar vooral als ze een ander zien geeuwen. Ik kan het nog beter. Ik kan aan de telefoon kletsen met een vriendin, met moeite een geeuw inhouden, en ik hoor van haar aan de andere kant een hartgrondige geeuw. Mijn schuld vindt ze dan. Het zal wel.

Ik ben erachter gekomen dat er zelfs een heel congres over geeuwen was geweest. In 2010 waren geleerden bij elkaar gekomen en hadden wat oorzaken bij elkaar gesprokkeld. Naast die bovenstaande redenen kan het ook zijn dat het voor meer lucht in de longen zorgt. Gapen koelt de hersenen. Serieus, mijn hersenen zijn dan nu heel koel. Het is misschien gerelateerd aan neurologische aandoeningen als MS. Het is een sociaal fenomeen. En de mooiste, het is een uitnodiging tot seks. Het lijkt me eerder een afknapper, maar okee. Die geleerden hebben overigens niet uitgevonden waarom ik uitgebreid en zeer lang kan geeuwen en nog steeds uren kan wakker liggen.

Schrijf je mee?

Want een actie, zelfs al is het geeuwend, vraagt om een reactie. Geeuw je mee? Ga je gapen van dit stukje? Of lig je al achter je toetsenbord te snurken? Ik hoor het graag. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

1 gedachte op “Geeuwen: #WOT deel 33, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *