Genres die ik niet lees: #50books vraag 17

Mijn goede voornemen voor #50books loopt niet zo goed. Begin van het jaar had ik aangegeven dat ik wilde proberen uiterlijk maandag een stukje te schrijven, maar nu is het dus zondag, Martha heeft al een stukje met een nieuwe vraag geproduceerd en ik moet nog schrijven. En dat terwijl ik afgelopen maandag wel al een concept klaarzette.

Vraag 18: Welk genre is niet aan jou besteed?

Niet leuk

Gerard den HaanHet is een genre dat ik wel leuk vind, namelijk memoires en biografieën, maar op één specifiek gebied helemaal niet. En dat zijn die over sportmensen. Ik vind het namelijk totaal niet interessant en zeker niet als het over voetbal gaat. Zoek bij Bol.com op Cruijff en je vindt 71 boeken. Over profvoetballer René van der Gijp zijn twee boeken geproduceerd die ik geen van beide wil lezen. Het dieptepunt was wel dat boek dat ik deze week langs zag komen: Gerard den Haan schoppen en slaan, over de slechtste voetballer van Nederland. Iemand schrijft een boek over een slechte voetballer en daar zijn mensen in geïnteresseerd. Ik kan er niet bij. Maar ja, het gaat over voetbal en dat kan ik ook nooit vinden op mijn tv.

Andere sporten

Thomas DekkerZullen we het dan ook hebben over dat boek waar ik me ook hevig over verbaasde toen het uitkwam? Dat was de biografie van Thomas Dekker, Mijn gevecht. Wielrennen kijk ik niet meer sinds Joop Zoetemelk op doping werd betrapt, vandaar misschien mijn verbazing dat een verhaal van een topsporter over drank en drugs zo’n ophef gaf. Dat hij andere wielrenners daarbij ook nog even een schop gaf vond ik wel de limiet. Als je iemand naar beneden wil halen, houd het dan fijn bij je zelf. Maar alle aandacht  van de media voor schrijver en wielrenner was buiten proportie.

Maar gelukkig zijn er nog genoeg andere boeken waar ik me mee bezig kan houden die niet over sporters gaan. Ik ga me niet vervelen.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *