Het gevoel van een boek: #50books vraag 39

Martha vraagt ons in de 39ste vraag van de #50books serie welk gevoel een boek ons geeft. Dat is een vraag die je heel breed kan interpreteren.

Gevoel

Vaak lees ik een boek en dan vind ik het ok, en dan krijgt het drie tot vier sterren op Goodreads. Het gebeurt ook vaak dat ik een boek lees en denk, mwa, dat was er weer één. Dertien in een dozijn, even een Boeketreeksje tussendoor, zoiets. Want echt, af en toe moet je pulp lezen, al was het alleen maar om goede boeken te waarderen.

Goed gevoel

boekenDie heerlijke boeken waarbij je op pagina één leuke personages tegenkomt, waar in hoofdstuk twee al wat meer van bekend is. Vervolgens komt dat personage in hoofdstuk drie iemand tegen waarvan je gewoon weet, mooi, die zijn in het laatste hoofdstuk bij elkaar. En vervolgens gooi je alles opzij om dat boek uit te lezen en te weten hoe het met die mensen gaat. En ga je nog meer van die schrijver zoeken omdat die blijkbaar het soort boeken schrijft die je waardeert en waar je van houdt.

Heel goed gevoel

De vijf sterren boeken op Goodreads. De boeken waarvan je na hoofdstuk één gewoon moet weten hoe het afloopt. Of waarvan je weet hoe het afloopt, maar je zit je af te vragen hoe de schrijver dit voor elkaar gaat boksen. Het gevoel dat een meesterwerkje je geeft, dat je moet afkicken als je het eenmaal uit hebt. Dan is het maar goed dat er iets aards als tekst leren voor je toneelstuk tussendoor gaat.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Foto: Patrick Tomasso op Unsplash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *