Het gevoel van een boek: #50books vraag 30

Ik heb mijn e-reader even opzij geschoven voor deze vraag

Vraag 30: Welk boek ligt je het prettigst in de hand?

E-reader

Het ligt voor de hand. Die e-reader met honderden boeken erin. Deze uitvinding van de eeuw gaat mee op vakantie. Het heeft voor mij eeuwig het probleem opgelost dat ik te weinig boeken meeneem op vakantie. En geloof me, dat is een ernstig probleem als je ergens rustig op een camping zit en de tijd hebt om te lezen.

Pocket

Voor die tijd moest ik het oplossen met pocketboeken: licht, klein, je kon er veel meenemen. Het probleem was wel dat als ik even doorlas in een dag of hoogstens twee dagen zo’n pocket uit had. En pockets zijn lastig te lezen, je moet de rug kraken om ze open te houden, wat ik dus ook veelvuldig doe. Aan sommige ruggen kan je zien dat ik er niet doorheen ben gekomen. Daar houden de vouwen in de rug halverwege op, of nog erger, er zit er eentje helemaal bovenin en verder niet. Ze zijn wel goedkoper dan gebonden boeken. In de periode dat ik begon met boeken kopen – als scholier – wachtte ik tot de pocket uitkwam, scheelde het minstens een boek.

Dikke pockets

American godsSoms heeft dat dus nadelen, dat wachten op de pocket, of puur uit financiële redenen die pocket kopen. Ik heb een tijdje terug American Gods van Neil Gaiman gekocht en het eerste gedeelte ging ik als een speer doorheen. De vouwen op de rug laten zien dat ik tot de helft ben gekomen. En nu? Hij ligt al weken op tafel, ligt me stil te wijzen op het feit dat ik dit toch interessante boek niet verder lees. En waarom niet? Het ding is dik met zijn 732 pagina’s, namelijk 4 ½ cm. Dat zit voor geen meter in je hand, omdat het een pocket is blijft hij niet vanzelf open liggen op mijn benen en moet ik het dus eigenlijk met twee handen vasthouden. Eerste wereld problemen dus. Maar het wordt wel hoog tijd dat ik doorga met dit boek voor ik de helft van alle gebeurtenissen niet meer weet.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

1 gedachte op “Het gevoel van een boek: #50books vraag 30

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *