Gezapig: #WOT deel 27, 2020

Ik schrijf verhalen. Niets hoogstaands dat een literatuurprijs kan krijgen, maar gewone verhalen waar ik zelf veel plezier uit haal. Mensen die mijn verhalen lezen weten dat Dineke en Joris vaak de hoofdrol spelen en dat de actualiteit in mijn verhalen doorwerkt. Zo ook in het laatste verhaal dat ik heb geschreven en waarin Dineke en Joris plotseling een gezapig stel waren geworden.

Gezapig = 1) al te gemoedelijk, 2) bedaard, 3) bezadigd, 4) kalm, 5) saai, 6) sloom, 7) zacht en stil, 8) zonder inspanning.

Gezapig

Het woord heeft een beetje negatieve klank. Dineke en Joris hebben niet zoveel nodig om gezapig te worden en dat betekent in dit geval saai. Spannende dingen doen ze niet op een heel warme dag in coronatijd. Aan de andere kant kan je ook zeggen, wie overkomt dat nou niet? De dagen lijken in deze tijd allemaal op elkaar nu we niet met zijn allen heen en weer reizen tussen huis en kantoor en er verder nauwelijks uit kunnen. Het leven wordt weer wat spannender nu alle regels wat worden verlicht, maar eigenlijk was het voor mij wel een periode van tot rust komen. Mijn agenda was in één keer compleet leeg gevaagd en dat voor iemand die minstens drie keer in de week in de sportschool zat en voor de rest van de avonden ook nog wel een leuke besteding had. Is het gezapig? Misschien wel, maar eigenlijk is er niets mis mee.

Schrijf je mee?

En? Wat vind je ervan? Ben je ook gezapig, of vind je dat je precies goed bezig bent? Wie weet hecht je wel een heel andere betekenis aan dit woord. Zoals elke week kan je weer meeschrijven. Laat je reactie achter onder dit bericht.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Gezapig: #WOT deel 27, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *