Goeroes uit de kast: #50books vraag 4

Goeroes, je hebt ze in alle soorten en maten. Dieetgoeroes, zie bijvoorbeeld Fajah Lourens die rustig verkondigt dat een hongergevoel niet erg is. Rens Kroes die ons allen klei laat eten. De dames van de Green Happiness met hun menstruatie van de kip. Daar word ik nou niet happy van.

Vraag 4: Lees jij wel eens boeken van goeroes?

Op zondag verkondigde ik het al, dat ik wel een paar boeken van goeroes in de kast heb staan. Goeroes van diverse pluimage:

  • Dieetgoeroe Phil McGraw, of liever gezegd dr. Phil. Eerst vaste gast bij Oprah Winfrey, vervolgens kreeg hij een eigen show. Ik heb Voel je goed in je lijf: zeven sleutels voor de oplossing van je gewichtsproblemen. Aan de gave rug zie ik dat ik het niet echt heb stukgelezen, maar hij heeft wel nuttige tips, al verpakt hij die in veel, heel veel bladzijden.
  • Beweeggoeroe Arie Boomsma. Ik mag Arie wel, hij staat met een vrolijke grijns en gespierde armen die ik nooit zal krijgen op de voorkant van zijn boek Beweeg. Hij had behoefte zijn plezier in sport en gezondheid te delen en deed dat in dit boek. Lekkere recepten, leuke tips, niet haalbare dingen voor normale mensen, 100 squats over de hele dag bijvoorbeeld. Maar ook tips om mensen puur aan het bewegen te krijgen, al is het maar een trap oplopen in plaats van de lift te nemen.
  • Managementgoeroe Stephen Covey. Beken maar, iedereen kent The 7 Habits of Highly Effective People en bijna iedereen heeft het in de kast staan. Maar heb je het gelezen? Ik ben nog niet door het eerste deel heen gekomen en de zeven gewoontes beginnen in deel 2. Nog even doorlezen dus.
  • Ontwikkelingsgoeroe Ben Tiggelaar. Ik heb Dit wordt jouw jaar! maar uit de kast gehaald, zelfs helemaal gelezen en besproken. Een combinatie van nuttige dingen en open deuren.
  • Zelfgoeroe Annemarie Postma. Ik zit te twijfelen over haar goeroetitel, want het klinkt wel wat¬†merkwaardig. Ik hou van mij heb ik gelezen in een periode dat ik wat minder in mijn vel zat. Ik heb er echt wat aan gehad.

De moraal van het verhaal? Blijf ze vooral lekker lezen, maar zorg wel dat je de nuance blijft zien. Bij ieder van deze boeken worden open deuren nog wijder open gegooid en ga je het licht zien van andere tips.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

 

E√©n gedachte over “Goeroes uit de kast: #50books vraag 4

  1. Pingback: #50books vraag 5: gedichten » Tekstbureau DrsPee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *