Grenzen: #WOT deel 35

Ik lag in het zwembad vandaag. Zwemmen kon ik het niet meer noemen. Elke keer als ik mijn benen uitsloeg, voelde ik mijn linkerkuit. Met een beetje kracht zetten ging mijn linkerdij ook opspelen. Ik strekte mijn rechtervoet, waardoor ik een bekend pijntje in de hak weer voelde. Het was mijn voornemen vandaag zo’n vijftig baantjes te zwemmen. Na twintig baantjes, waarvan minstens vijf baantjes huppelen ben ik het bad uitgegaan. Het was wel duidelijk, ik was ongemerkt weer mijn grens overgegaan.
zwembad

Het #WOT woord van deze week: grenzen ~ 1) Afperking 2) Afpaling 3) Afscheiding 4) Afscheidingslijn 5) Begrenzing 6) Buitenrand 7) Begrensde tijdruimte 8) Beperking 9) Denkbeeldige lijn 10) Demarcatielijn 11) Drempel 12) Denkbeeldige lijn die twee gebieden scheidt 13) Deellijn (crypt.) 14) Einde 15) Gemeentegebied 16) Grenslijn 17) Grenswaarde 18) Kant 19) Kust 20) Landgrens.

Over je grenzen

Met sporten verken je voortdurend je grenzen en voel je trots als je die grens weer kan verleggen: een groter gewicht met een deadlift, een hoger tempo met de loopband. De kunst is die grens aan te tippen en er niet met een rotvaart overheen te gaan. Dat kan pijn doen namelijk. Het is wel jammer dat je lijf geen TomTom heeft waar je een automatische route naar de bank in kan programmeren als je even moet uitrusten. De tekenen waren er deze week. Warmte, waardoor ik slecht slaap. Avonden waarbij ik niet voor half twaalf in bed lag en dan om half één nog wakker was. Vanochtend kunnen uitslapen, maar fijn al om half acht wakker zijn. Ik had het gewoon moeten laten, maar ja, in mijn eigenwijsheid ken ik geen grenzen.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *