Guilty pleasures: #50books vraag 14

De #50books vragen blijven doordenkers, de vraag van deze week:

Heb je ook ‘guilty-pleasure’ boeken en lees je die stiekem of juist niet?

Mijn eerste gedachte, moet ik me schuldig voelen over wat ik lees? Vanaf het moment dat ik kon lezen, heb ik ongeveer alles gelezen waar ik maar mijn handen op kon leggen. Ik was ongeveer 14 jaar oud toen ik door het jeugdgedeelte van de bibliotheek heen was, maar dat was niet zo’n probleem, want mijn moeder had voor mij een kaart genomen. Ik zat al jong in de volwassenenafdeling. Mijn ouders keken naar wat ik las, maar lieten het wel toe. En voor de rest heb ik echt van alles gelezen. Van Pitty naar kostschool tot doktersromannetjes, G-man Jerry Cotton en bouquetreeksjes. Fifty Shades of Grey is ook nog langs gekomen, waarbij ik me vooral afvroeg waar de ophef over was. Vooral veel, heel veel, waarvan ik me de helft niet meer kan herinneren. Waar ik waarschijnlijk te jong voor was, waren de Jerry Cottons. Moord en doodslag voor een tiener. Nu ik die boekjes opzoek op internet valt me ook op dat de omslagen werden gesierd door filmsterren. Toen heb ik ze echt niet herkend. Jerry Cotton
Ook tegenwoordig lees ik nog van alles, en is het uitgebreid naar non-fictie. Nog steeds van alles. Politieke boeken, Pluche van Femke Halsema ligt bijvoorbeeld op me te wachten. Historische boeken, waarbij mijn belangstelling uitwaaiert van Amerikaanse geschiedenis, tot de Tweede Wereldoorlog en een aardige collectie over de Nederlandse monarchie. Ik heb nog drie biografieën van drie Nederlandse koningen op het leesplankje. Allemaal een groot plezier om te lezen.

Maar de kern van de vraag was of ik guilty pleasure boeken heb en of ik die stiekem lees of juist niet. En dan moet ik dus op beide delen van de vraag nee zeggen. Ik voel me totaal niet schuldig over mijn collectie boeken en ga al helemaal niet stiekem lezen of dingen overslaan. Eén guilty pleasure heb ik wel. Ik zal het maar bekennen, geen groter plezier, zeker als ik moe ben of me niet helemaal goed voel: ik kijk naar Say yes to the dress op TLC.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *