#Hashtag: #WOT deel 34

Hashtag ~ grafisch symbool dat bij het twitteren gebruikt wordt om trefwoorden in een bericht te markeren, zodat ze gemakkelijker kunnen worden teruggevonden; hekje; matje; #

De hashtag viert zijn tiende verjaardag. Dat hekje – # – zit al op het toetsenbord, sinds dat bestaat, maar dat het ding gebruikt wordt om trefwoorden in een bericht te markeren, is dus tien jaar geleden voor het eerst gebeurd.

Hashtag als serie

hashtagIk gebruik het ding regelmatig, al is het maar in deze serie, de #WOT, Write on Thursday. Het zoeken op dit trefwoord kan trouwens wel wat problemen opleveren, beoefenaars van het woeste spel World of Tanks gebruiken hem ook. Ook schrijf ik mee aan #50books. Gezien het feit dat deze hashtag ook regelmatig gebruikt wordt door Engelstalige boekenlezers die 50 boeken per jaar willen lezen, zouden we misschien beter #50boeken kunnen gebruiken.

Donderdag

Ik schrijf graag mee aan die #WOT, maar af en toe wil het niet lukken, dan komt er een woord langs waar ik niets mee kan. Ik zie het woord donderdagochtend verschijnen, als ik er ’s avonds thuis nog niets over heb verzonnen, doe ik niet mee die week. Als ik er wel aan meedoe, gebeurt het vaak dat ik pas op vrijdag schrijf. Zo ook met deze hashtag waar ik aan mee wilde doen. Ter voorbereiding had ik op vrijdag alleen maar tweets verstuurd met minstens één hashtag erin. En toch verschijnt dit stukje op zaterdag. Sja #opdebankinslaapgevallen.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *