IJs en weder: #WOT deel 6, 2021

Het is eigenlijk een vaste gewoonte van me. Als ik een afspraak maak, zeg ik erbij dat het wel zal lukken, maar… ijs en weder dienende. Een uitspraak die met de sneeuw en de vrieskou natuurlijk heel actueel is. Deze week kwam ik erachter dat de uitdrukking ijs en weder dienend ook echt uit de schaatswereld komt.

Het #WOT woord van deze week is

IJs en weder = 1) het vaste voorbehoud waaronder men hardrijderijen op schaatsen enz. uitschrijft 2) Als alles goed gaat 3) Als alles blijft zoals het nu is.

IJs en weder

Het sneeuwt, dat zal niemand zijn ontgaan. Iets dat mij eigenlijk gestolen kan worden, want ik houd niet van kou en zeker niet van die rotzooiberg die de sneeuw na verloop van tijd wordt. Zoals normaal is in Nederland ontstaat na één nacht vorst de ijskoorts die in ernst kan wedijveren met corona. In vele enthousiaste hoofden wordt de Elfstedentocht al gereden. Nou kan ik me dat een beetje voorstellen want de Tocht der Tochten is in 1997 voor het laatst gereden. Zelfs onze koning heeft in 1986 de tocht gereden. Aan de politiek kunnen we goed zijn dat de verkiezingen in aantocht zijn, want elke politicus vindt dat deze tocht toch moet kunnen in deze pandemie. Minister Hoekstra is zelfs lid van de vereniging. De ideeën over de uitvoering worden steeds enthousiaster. Alleen wedstrijdrijders! Op verschillende plaatsen starten! Meerdere dagen! En dan vind ik de reactie van voorzitter Wieling van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden een hele mooie. Hij heeft het niet eens over ijs en weder dienende: hij zegt gewoon nee.

Schrijf je mee?

Ben je een ijsliefhebber? Of gebruik je dat ijs en weder dienende in een heel andere context. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

2 gedachten over “IJs en weder: #WOT deel 6, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *