Jarig: #WOT deel 47

Facebook is goed voor mensen met een slecht geheugen voor verjaardagen, zoals ik dus. Als ik ’s ochtends even op Facebook kijk of er nog wat leuks is, word ik meteen herinnerd aan verjaardagen. Net zoals vanochtend, een toneelvriendin is jarig, dus die kan ik meteen feliciteren. Maar ook @drspee is jarig en kan meteen gefeliciteerd worden met haar bijna-mijlpaal. Heus Martha, het doet geen pijn, die mijlpaal. Ik kan het weten, ik ben al ruim een mijlpaal verder. Later zie ik dat ze de #WOT van vandaag misbruikt. Maar ja, ze is jarig, dus ze mag.

Jarig ~1) Een jaar ouder 2) Geboortedag 3) Geboortedag gedenkend 4) Geboortedag vierend 5) Je geboortedag vierend 6) Jongensnaam 7) Verjaardag 8) Verjarend 9) Zijn geboortedag vierend 10) Zijn verjaardag vierend.

Mijn eigen verjaardag

Ik ben op 12 mei jarig. Dat was niet altijd een onverdeeld genoegen, want vaak moest ik die verjaardag delen met Moederdag. Als kind wens je zo’n verjaardag alleen te vieren. Nu, als volwassene heb ik er geen last van. Hoe ouder je wordt, hoe milder blijkbaar. Ik vind het ook niet zo vreselijk nodig meer om die verjaardag te vieren. Ik heb wel feestjes georganiseerd met die mijlpalen die ik achter de rug heb. Veertig? Happy Birthday for me. Vijftig? Wederom Happy Birthday for me. Zestig? Ik heb nog zeven en een half jaar om daar over na te denken.

De beroemdste Happy Birthday?

Dat was zonder enige twijfel die Happy Birthday die actrice en zangeres Marilyn Monroe voor de Amerikaanse president John Kennedy zong. Dat was ter ere van zijn vijfenveertigste verjaardag in 1962. Beroemd geworden vanwege die tight fitting jurk die ze droeg. En berucht vanwege de roddels dat Monroe en Kennedy een verhouding hadden.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *