Kantoor: #WOT deel 26, 2021

Een tikkeltje moe zat ik vanmiddag te kijken wat ik nog zou kunnen doen. Het was best wel een drukke week geweest en ik moest nog even wat kleins vinden. En jawel, ik vond het, want er stond een Return to Office-cursus voor me klaar. Nu er weer versoepelingen zijn in het coronabeleid, mogen we weer terug naar kantoor. Meteen kreeg ik een enthousiaste mail van de directeur Nederland. En van mijn manager. En van de return to office coordinator. Ik vat het maar samen als blijdschap.

Het #WOT woord van deze week is:

Kantoor = 1) Arbeidsruimte 2) Bedrijfsgebouw 3) Bureau 4) Gebouw voor het werk 5) Handelshuis 6) Schrijfkabinet 7) Werkkamer

Kantoor

Ieder werkend persoon zal het herkennen, de discussies over het kantoor. Ik heb vorig jaar maart een huiskantoor ingericht en zit sindsdien ijverig thuis te werken. De enkele keren dat ik op kantoor ben geweest, keek ik enigszins bedroefd uit op een kantoortuin van lege bureaus met schermenstandaarden die ook leeg waren. Heel veel collega’s, inclusief ik, hadden een scherm te leen gekregen. Ook was er een looproute ingericht die ik volledig negeerde. Ik was toch alleen op de verdieping.

kantoor

De cursus maakte het wel duidelijk. Ja, we mogen terug naar kantoor. Nee, dat kan niet allemaal tegelijk. Nee, dat kan ook niet alle dagen. Mijn manager vroeg deze week al hoe ik het wilde inrichten. Ik heb met hem afgesproken dat ik een dag per week naar kantoor ga op wisselende dagen, want dan zie je ook wisselende collega’s. Ondertussen heb ik al een afspraak gemaakt met een collega, we gaan een bakkie doen, keurig op anderhalve meter afstand.

De toekomst zal leren wat we gaan doen. De meeste bedrijven zullen wel hybride gaan werken en dat blijft dat thuiskantoor relevant. Ik heb nog altijd een half idee mijn rommelkamer tot kantoor te promoveren. Maar dan moet ik eerst wel wat rommel opruimen.

Schrijf je mee?

En jij? Had je al voor de pandemie een thuiskantoor? Of wil je helemaal niet in een kantoor werken? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

2 gedachten over “Kantoor: #WOT deel 26, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *