Keuken: #WOT deel 6, 2022

Mijn keuken is gerenoveerd. Dat werd wel een keer tijd, want ik woon al zeventien jaar in dit huis en de keuken zat er al een tijdje in toen ik hier kwam wonen. Een compleet nieuwe keuken wilde ik niet, een aantal jaar geleden heb ik de apparatuur al vervangen en nu zijn alle deurtjes vervangen. Ook is een kastje vervangen door twee lades voor de pannen. Helaas, het keukenmonster heeft ervoor gezorgd dat één van die lades niet is geleverd. Pech, want dat gaat zeker drie weken duren.

Het #WOT woord van deze week is

Keuken = 1) Deel van een woning 2) Filmer in Nederland 3) Ruimte waar je eten bereidt 4) Ruimte waar je de afwas doet.

keuken
Niet mijn eigen keuken. Afbeelding van Jesse Bridgewater via Pixabay

Keuken

Ik kan me nog uit mijn jeugd herinneren dat we een keuken met een granieten aanrecht hadden, met van die zwart-witte blokjes. Je moest vim gebruiken om dat weer schoon te boenen. Pas rond mijn tienertijd werd er verbouwd en we kregen een woonkeuken. Geen afwasmachine, mijn familie had vier afwasmachines rondlopen. Hoeveel hekel we er ook aan hadden, elke avond moesten we eraan geloven. Het is nog steeds geen hobby van me en het is dus erg jammer dat ik in mijn keuken geen ruimte heb voor een afwasmachine.

Waar ik wel genoeg ruimte voor heb is kokkerellen, want dat doe ik graag. Nieuwe recepten uitproberen, rommelen in de keuken, lekkere dingen maken. Als het mislukt is de snackbar vlakbij. De eerste keer houd ik me altijd aan het recept, de keren daarop wil ik wel dingen wijzigen. Als er al een volgende keer komt, want zo’n recept kan natuurlijk ook compleet afgekeurd worden. De ingrediënten kan ik trouwens allemaal vinden, want de gerenoveerde keuken is al weer ingeruimd.

Schrijf je mee?

En jij? Heb je iets met keukens of koken? Of blijf je zo ver mogelijk van de keuken vandaan? Ik hoor het graag van je. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

3 gedachten over “Keuken: #WOT deel 6, 2022

  1. Pingback: #WOT, deel 6, 2022: keuken - MachtigeMuizenissen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *