Kinderboeken: #50books, vraag 41

Kinderboeken, ik heb er wat gelezen, maar vooral toen ik zelf nog kind was. Herlezen doe ik ze niet meer. Ik ben toch bang dat er teleurstellingen tussen zitten. Arendsoog, de Kameleonboeken, Pinkeltje, ik heb die boeken verslonden. Maar in de loop der jaren verandert je idee wel over wat goed is en wat niet. Dat heet ervaring, hoe meer je leest, hoe beter een boek moet zijn, daar komt het eigenlijk op neer. Wat ik vroeger fantastisch vond, vind ik nu vaak minder fantastisch.

Vraag 41: Lees je nog weleens kinderboeken? En waarom wel of niet?

Een paar lees ik er nog wel. Moet ik nou weer een lans gaan breken voor mijn oude klassiekers? Een boek als De scheepsjongens van Bontekoe, hoe oud ook, staat in mijn top tienKruistocht in spijkerbroek, van Thea Beckman, staat ook in mijn top tien. Roeland Westwout, Diet Kramer. Het blijft één van mijn all time favorites. Maar dan heb je het eigenlijk over jeugdboeken.

Young Adult

KagawaDe boeken die tegenwoordig voor “Young Adults” bedoeld zijn, die lees en herlees ik wel. Schrijvers als Cassandra Clare met haar Mortal Instruments serie en Julie Kagawa met haar Iron Fey serie kan ik lezen en herlezen. Het leest heerlijk weg, is vaak spannend en valt in de fantasy hoek waar ik dol op ben. Ik lees ook vaak non-fictie, maar dit is altijd een lichte afwisseling op zware boeken die er ook doorheen gaan.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *