Klusjesman: #WOT deel 35, 2021

De film ‘De veroordeling’ komt deze week uit. Het is een verfilming van het boek van journalist Bas Haan over de Deventer moordzaak. In 1999 werd de weduwe Wittenberg vermoord door Ernest Louwes. In het mediacircus na de moord werd door Maurice de Hond de klusjesman Michael de Jong aangewezen als moordenaar. Was hij schuldig? Spoiler: nee. De Hond werd in 2009 veroordeeld voor smaad. Maar die klusjesman wordt tot op de dag van vandaag gezien als de schuldige. Ik heb het boek van Haan gelezen en nog nooit zo’n relaas van rechterlijke dwaling en tunnelvisie gezien. De film wil ik nog zien.

Het #WOT woord van deze week is

Klusjesman = 1) Iemand die karweitjes verricht 2) Karweitjesopknapper 3) Manusje-van-alles 4) Persoon die klusjes verricht.

Klusjesman

Ik heb een eigen huis en twee linkerhanden. Dat is geen handige combinatie, want af en toe moet er wel eens wat worden gedaan. Dat zie je al als je mijn huis binnenkomt, de deurpost heeft een kale plek waar mijn sleutelbos tegenaan heeft geslagen. In de gang hangt een lampje op half zeven, want ik moet een manier verzinnen waarop ik de basis van dat ding kan vastmaken aan het plafond. Eigenlijk moet de muur in de gang opnieuw geschilderd worden, want je ziet daar nog vlekken van toen de badkamer opgeknapt werd – drie jaar geleden. Op diverse plekken in huis staan lijsten met posters of foto’s op de grond. Gaatje boren, ophangen, klaar. Niet door mij dus. Ik wil eigenlijk een soort stellage in de gangkast. Ook zoiets. Moet je eigenlijk een klusjesman voor hebben. Maar die moet je wel zoeken.

Schrijf je mee?

En jij? Heb je twee rechterhanden? Of ken je iemand met twee rechterhanden? Of nog beter, ben je zelf klusjesman/vrouw/persoon? Ik hoor het graag van je. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

Eén gedachte over “Klusjesman: #WOT deel 35, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *