Kookboeken: #50books, vraag 15

Heb ik kookboeken, vraagt Hendrik-Jan de Wit in zijn nieuwste #50books vraag en ik kijk naar de plank in mijn boekenkast die grotendeels door kookboeken wordt ingenomen. Gebruik ik ze weleens? Jawel, maar niet veel.kookboeken

Vraag 15: Heb je kookboeken en lees of raadpleeg je ze weleens?

Ik vind koken leuk, het is een stukje ontspanning voor me, ik probeer graag dingen uit. De kookboeken hebben vaak hun weg naar de keuken gevonden. Ik heb de gewoonte om een geeltje als bladwijzer en notitieblaadje te gebruiken zodat ik later weet wat ik ervan vond. Mijn Weight Watch kookboek is veel gebruikt, maar ook een simpel basiskookboek dat ik al jaren heb. Ook heb ik een kook/sportboek van hockeyster Ellen Hoog, waarvan ik de oefeningen nog wil uitproberen, maar ook haar recepten. Ik heb een map waarin ik recepten bewaar en er staat een word-document op mijn computer met recepten. En de laatste jaren gebruik ik internet: ingrediënten intypen, recept eruit. Voor de recepten die ik het meest gebruik heb ik echt geen kookboek meer nodig.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *