Krant: #WOT deel 8, 2022

Vanochtend heb ik hem weer eens helemaal gelezen. Ik ben al jaren op de Volkskrant geabonneerd, met doordeweeks een digitale editie en in het weekend een papieren krant. Die bijlages en het weekendmagazine vind ik op papier toch wat fijner. In het weekend heb ik trouwens ook het Financieele Dagblad, alleen al voor het magazine de moeite waard.

De laatste weken is die krant er een beetje bij ingeschoten. Eerst was ik ziek en had ik er gewoon geen zin in. Vervolgens denkt Rusland, kom, ik ga eens bezoek bij mijn buren, de Oekraïners en toen had ik het ook wel weer gehad. Van begin tot eind lezen is er niet bij op deze manier.

Afbeelding van Mahesh Patel via Pixabay

Het #WOT woord van deze week is

Krant = 1) Blad 2) Bode 3) Communicatiemiddel 4) Courant 6) Dagblad 7) Gazet 8) Massamedium 9) Nieuwsblad 10) Ochtendblad 11) Periodiek.

Krant

Jaren geleden, toen ik werkte bij Instituut Clingendael, hadden we een krantenknipselarchief. Veel, heel veel mappen op onderwerp, op land en op regio die we vulden met knipsels. We deelden deze taak, collega’s en ik en wisselden dat per week. De één streepte knipsels aan in de diverse nationale en internationale kranten, vervolgens gingen deze naar een andere collega die ze uitknipte en zonodig kopieerde, collega nummer drie mocht ze in de mappen doen. En dat was nou echt zo’n taak die we niet graag deden. Zeker als er internationaal iets gebeurd was – zeg maar een oorlog – was de stapel niet te overzien. Tel daarbij op dat de knipsels chronologisch opgeborgen moesten worden, en je kan rekenen dat je daar even mee bezig was. In een internetloos tijdperk was dit trouwens een dienst waar heel veel mensen dolblij mee waren. Het knipselarchief stierf een zachte dood toen internet de wereld veroverde. Het enige wat ik toen minder vond, was dat we de kranten niet meer zagen. Want behalve aanstrepen van artikelen, lazen we ook aardig wat.

Schrijf je mee?

En? Heb je iets met kranten? Of sla je net als ik het ding maar liever over in deze roerige tijden? Ik hoor het graag van je.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

3 gedachten over “Krant: #WOT deel 8, 2022

  1. Pingback: #WOT, deel 8: krant - MachtigeMuizenissen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *