Lieverkoekje: #WOT deel 36, 2021

Men neme 75 gr boter, 25 gr poedersuiker, 75 gr bloem en 1 el Tia Maria. Roer boter en suiker tot een romige massa. Voeg onder goed roeren bloem en Tia Maria toe. Maak met een spuitzak vormpjes op een licht beboterde bakplaat. Ongeveer 10 minuten bakken in een op 220 graden C. voorverwarmde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker. Dit, lieve mensen, zijn nu lieverkoekjes.

Het #WOT woord van deze week is

Lieverkoekje = Wanneer iemand niet tevreden is met hetgeen men geeft, maar zegt liever iets anders te willen hebben, geeft men wel ten antwoord: lieverkoekjes worden niet gebakken of de bakker, die lieverkoekjes bakt, is dood.

Lieverkoekje

Waarom kom ik hier nou op? Dat kan ik uitleggen. Vanochtend zat ik de krant te lezen en kwam een bericht tegen over Johan Remkes, de VVD-prominent die de formatie in goede banen moet gaan leiden. Want zei Remkes, hij ging geen lieverkoekjes bakken, de partijleiders moesten nu inhoudelijk gaan worden, anders was hij snel weg. Na zes maanden praten over wie wel en wie niet mag meedoen, wordt dat wel tijd. Remkes een beetje kennende – hij is een tijdje interim-burgemeester van Den Haag geweest – meent hij het ook. In de gemeenteraad nam hij ook geen blad voor zijn mond. Politiek gezien is het echt geen gewoonte om lieverkoekjes te bakken. Men gaat liever diplomatiek en omzichtig met elkaar om, alles liever dan gewoon de waarheid te zeggen. Doe je dat wel, dan krijg je vaak te horen dat je gewoon je mond te houden.
Los daarvan ben ik eigenlijk wel benieuwd of die koekjes ook lekker zijn met chocola.

Schrijf je mee?

En jij? Bak je graag koekjes en dan natuurlijk lieverkoekjes? Of ben jij en je familie meer voor macrons of chocolate chip koekjes. Ik hoor het graag van je. Laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

Eén gedachte over “Lieverkoekje: #WOT deel 36, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *