Litanie: #WOT deel 21, 2020

“Oh, was ik maar eerder begonnen! Of nog beter was ik er maar nooit aan begonnen! Waarom zeg ik altijd zo snel ja en leuk, dat doe ik! En nou zit ik vast aan elke donderdag iets schrijven! Natuurlijk heb ik geen voorraad en dat moet ik elke week weer iets verzinnen! Dan moet ik eigenlijk op woensdagavond al schrijven om het donderdagochtend meteen te publiceren!” Kijk mensen, dit is een litanie. Het enige dat er nog aan ontbreekt is een reeks smeekbeden voor een reeks #WOT woorden.

Het #WOT woord van vandaag is:

Litanie = 1) langdradige opsomming, 2) klaagzang, 3) jammerklacht, 4) reeks smeekbeden.

Een boodschap voor Irene, ik vind het wel leuk hoor! Maar ik heb de afgelopen weken wel me serieus afgevraagd of dit nou verstandig was. In deze tijd van thuis werken kan ik dit er makkelijk bij hebben. Ik zit achter mijn werk laptop, mijn eigen desktop staat ook aan en als ik een idee heb, is een werkpauze snel voor elkaar. Maar straks als we weer naar kantoor mogen? Dan wordt het wel een beetje lastiger met twee uur reistijd per dag. Zie je, bijna het begin van een nieuwe litanie. Ja, je kan er zomaar in blijven hangen.

litanie
Afbeelding van contato1034 via Pixabay

Schrijf je mee?

En jij? Ben je er goed in, een litanie houden over dingen die je wel of niet bevallen? Of laat je het van je rug afglijden? Ik hoor het graag. Laat een reactie achter bij dit bericht.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

7 gedachten over “Litanie: #WOT deel 21, 2020

  1. Ja, ik snap je wel. Het is knap lastig een woord te vinden, wat iedereen aanspreekt. Nog daargelaten of iedereen de tijd/inspiratie kan vinden mee te doen. Dat laatste hakte er bij mij in… kreeg steeds meer het gevoel voor Jan met de korte achternaam te schrijven, nl.

    • Ik ga het dit jaar doen en dan hangt het echt af van het aantal reacties dat ik krijg. Blijft dat zoals het nu is, dan zie ik er nog wel wat in. Het is alleen jammer dat er nooit iemand mee gaat schrijven die het nog nooit gedaan heeft.

  2. Misschien kun je oude garde nog eens oproepen. Ik heb het een poos gedaan en toen een poos gestopt. Maar ik vind het nu weer leuk. Misschien zijn er meer zo? Ik wil je ook wel helpen met suggesties. Maar ik weet echt niet meer wat er allemaal al voorbij is gekomen de laatste jaren. Of moet het aansluiten op de actualiteit?Litanie vind ik een leuk woord. Hoor je niet zo vaak, dat zijn de leukste. Ik ga mijn best doen.

  3. Pingback: #WOT: Rituelen – Karin Blogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *