Loterij: #WOT 2019, deel 6

Elk jaar, in december, koop ik een decemberkraslot voor twee vriendinnen en mezelf. We pakken dat alle drie verschillend aan. Vriendin W krast alles in één keer leeg en ziet meteen wat ze wint of niet. Vriendin M krast keurig elke dag een vakje en wint niets. Ik vergeet het ding, kras in januari alle vakjes leeg en zie dat ik ook niets win. Ieder heeft een eigen strategie.

Loterij = een kansspel waarbij de deelnemers loten kopen van een bepaalde waarde. Aan elk lot is een cijfer en/of lettercombinatie verbonden. De opbrengst van de lotenverkoop wordt voor een deel gebruikt voor het uitkeren van prijzen. Deze prijzen worden door middel van een toevalsgenerator, vaak onder het toezicht van een notaris, verdeeld onder de deelnemers.

loterij

Loterij

Ik heb me weer laten verleiden tot het meedoen met de Staatsloterij. Ik heb het twee jaar geleden opgezegd omdat ik niets won. Dikke kans dat het daar weer op uitloopt, maar ik heb een gratis lot erbij en mijn Nederlandse hart vindt dat mooi. Over een paar maanden zal ik hem wel weer opzeggen. Tot dan ga ik maar dromen, want wat kan ik allemaal doen als ik een leuk bedrag win.

  • Mijn onderwater hypotheek grotendeels aflossen
  • Die vakantie naar Curacao waar ik al jaren van droom
  • Weer naar New York want daar droom ik ook van
  • Koop ik een nieuwe eettafel met stoelen

En moet ik eigenlijk vreselijk verzinnen wat ik allemaal wil. Want laten we nou wel zijn, het gaat me best goed. Gezondheid kan je niet kopen en geluk ook niet. Geld helpt wel een beetje, maar is niet alles.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik.

Eén gedachte over “Loterij: #WOT 2019, deel 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *