Mijmeren: #WOT deel 26, 2020

Het was op de middelbare school, wij scholieren werden verondersteld de betekenis van woorden op te zoeken en te noteren, maar dat was wel veel werk. En dat woord mijmeren ging ik dus niet eens opzoeken, maar noteerde ik als hardop denken. Het werd tot mijn verontwaardiging niet goedgekeurd. En dat na al mijn harde werk.

Het #WOT woord van deze week is:

Mijmeren = 1) Peinzen, 2) denken, 3) dromen, 4) dubben, 5) filosoferen, 6) in gedachten verzonken zijn, 7) nadenken, 8) piekeren.

Ik mijmer elke week over wat voor woord het weer zal zijn, en of ik nog genoeg voorraad heb voor de komende weken. En als ik dan een woord heb, of het niet gebruikt is door Martha of Irene in hun #WOT periode, want ook daar wil ik rekening mee houden en zo mijmer ik wat af.

Het Hemels Gewelf

Vanmiddag was ik in het hemels gewelf, een kunstmatige krater in de duinen bij Kijkduin, een plek waar ik nog nooit van had gehoord, tot een blogster me erop wees. De Amerikaanse kunstenaar James Turrell heeft het gecreëerd. Het is geen beeldhouwwerk in het landschap, maar een hulpmiddel om naar licht en geluid te kijken. Het eerste was opviel was de koelte in de buis die naar het gewelf liep en vervolgens de rust. Dat vervolgens een vriendin belde en we aards zaten te kwetteren deed een beetje afbreuk aan het geheel. Maar toen begon de ervaring, want op de bank op mijn rug liggend kon ik volop mijmeren, over de afgelopen week en de komende week, en de afgelopen twee jaar. Het enige dat ik hoorde waren vogeltjes. In die krater viel het verkeer dat toch vrij dichtbij was nauwelijks op. Het mijmeren hield op. Het genieten duurde voort.

20200625 (5)

Schrijf je mee?

Mijmer je mee? Heb je zelf ideeën erover? Of wil je iets anders kwijt? Zoals elke week kan je weer meeschrijven. Je kan je reactie achterlaten onder dit bericht.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.
Kijk vooral in mijn photostream op Flickr voor de rest van de foto’s.

3 gedachten over “Mijmeren: #WOT deel 26, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *