Mijn boeken-top-3 van 2015: #50books, vraag 49

Lijstjes, je ontkomt er niet aan als het jaar tot een eind loopt. Nieuwswebsite Nu.nl is een groot plezier om te lezen voor lijstjesliefhebbers zoals ikzelf. Ook @petepel geeft ons dus in #50books een lijstjesvraag.

Vraag 49: wat is jouw top-3 van mooiste boeken uit 2015?Pixabay

Gek genoeg levert de #50books vraag me een probleem op. Want wat is nou mijn top-3? Boekenwebsite Goodreads.com zou kunnen helpen, want daar heb ik een lijstje, mijn challenge van 20 boeken voor dit jaar. Alleen heb ik leuke boeken gelezen dit jaar, maar geen één springt er echt tussen uit. In 2014 had ik één boek “The Casual Vacancy” vijf sterren gegeven, maar die telt dus niet. In de lijst van 2015 staan zeven boeken die ik vier sterren heb gegeven. Een top-7 dan?

Mijn ‘currently reading’ lijst levert mijn niet-zo-top-3 op. Ik moet bekennen dat ik al vanaf kerst 2014 bezig ben met “A clash of Kings” van George R.R. Martin. De serie dvd’s ging er toch sneller doorheen. “Quicksilver” van Neal Stephenson levert een nog ernstiger beeld op, ik ben erin bezig vanaf januari 2014. Wat zal ik zeggen? Sommige boeken boeien gewoon niet, ondanks prachtige omslagen, en intrigerende verhalen op de achterzijde. Het is met 927 pagina’s ook ontmoedigend dik. Normaal niet zo’n probleem voor me, maar wel als het niet boeit.
Cees Fasseurs “Juliana & Bernard” is de trieste koploper, het arme boek staat vanaf december 2013 bij ‘currently reading’. Het boek kan reuze interessant zijn als je er voor in de stemming bent.

Levert mijn ‘to-read’ lijstje wat op? Ja, een heleboel boeken die ik op mijn zomerleeslijst had gezet en daar waarschijnlijk blijven staan tot de volgende zomer. Dikke kans dat het volgende boek dat ik uit mijn kast trek om te gaan lezen niet op die lijst voorkomt.

Conclusie? De top-3 is niet voor mij dit jaar, ik houd het maar bij leuke, minder leuke en nog te lezen boeken.

#50books is in 2013 begonnen door @petepel, in 2014 voortgezet door @drspee en in 2015 weer overgenomen door @petepel
Deze #50books vraag vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *