Minibiebs in Den Haag deel 9: Bohemenwijk

Een frisse maar droge zondag nodigde uit tot een rondje fietsen. En op die fietstocht kwam ik weer een minibieb tegen. Deze hing aan de muur bij de Bohemenwijkapotheek aan de Laan van Meerdervoort 1306. Deze laan is met een lengte van 5800 meter de op één na langste laan van Nederland. Voor de Hagenaars onder ons: het is vlakbij het winkelcentrum aan het Savornin Lohmanplein.

Minibieb Bohemenwijk

Wat valt het eerst op? Nou de fel Haagse groen-geile kleuren van deze minibieb. Een boek van een favoriete schrijver van me, Dick Francis, het boek To the hilt gaat mee, maar blijk ik al in mijn kast te hebben. Die gaat dus in een andere minibieb. Dan vind ik ook nog vier boeken die duidelijk in een serie passen, namelijk de Grote LIJSTers. Ja, dat heb ik expres zo gespeld, want de boeken blijken voor de schoollijst te zijn. Het zijn literaire werken die door Wolters Noordhoff speciaal voor scholieren worden gepubliceerd. De oogst uit deze minibieb: Hella S. Haasse – De verborgen bron, Judith Herzberg – Beemdgras, Frans Pointl – De kip die over de soep vloog en Louis Paul Boon – Mijn kleine oorlog. De serie startte in 1990, is later uitgebreid met Blackbirds met Engelstalige titels, Buchfinken met Duitstalige titels en ook Merles Blancs, met Franstalige werken. Tegenwoordig bestaan alleen de Lijsters en Blackbirds nog.

P3210001

Verder zaten er ook nog videofilms in. Dat kom je wel vaker tegen in minibiebs. Ik heb ook een keer meegemaakt dat iemand cd’s erin had gezet.

Tips voor leuke minibiebs in Den Haag zijn welkom. Ik heb meerdere foto’s gemaakt die in mijn Flickr photostream staan. Deze foto’s heb ik gemaakt op zondag 21 maart 2021. Je kan de hele serie op mijn site vinden onder de tag minibieb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *