Molen: #WOT deel 26

Ik werd erg vrolijk van het #WOT woord van deze week. Onmiddellijk sprong een liedje in mijn hoofd om er niet meer uit te gaan. Daar bij die molen, die mooie molen… Het bleek een oude klassieker van Willy Derby te zijn.

Molen = 1) Apparaat, werktuig of gereedschap 2) Bouwwerk 3) Deel van een hengel 4) Gereedschap 5) Gemaal 6) Inrichting tot fijnmalen van graan 7) Inrichting om graan te malen 8) Maalwerktuig 9) Maaltoestel 10) Maalderij 11) Maalpers 12) Maalinrichting 13) Maalinrichting in een polder 14) Maalinstelling 15) Maalgerei 16) Peperhouder 17) Peperbus.

Met een achternaam als Molenaar is het niet moeilijk te verzinnen dat minstens een van mijn voorouders in een molen gewoond en/of gewerkt heeft. Zelf heb ik er weinig mee te maken. Mijn dagelijkse fietstocht van en naar werk leidt langs een molen, de Laakmolen, die nu op Haags gebied staat, maar vroeger bij Voorburg hoorde.
Op mijn werk doen ze grondonderzoek, onder andere voor de fundering van windmolens.windmolens

Vrienden van me wonen in Kinderdijk, aan de dijk, met uitzicht op de molens. Als ik daar ben, installeer ik me aan de keukentafel en kijk uit over de molens. Daar gaat een behoorlijk rustgevende werking van uit. Mijn vriendin werkt bij de stichting die de molens beheert. Ze zit dus elke dag om en in die molens. Dat zorgt wel voor een kleine beroepsafwijking. Bij een uitstapje naar de Zaanse schans heeft ze alleen maar afgekeken hoe ze het daar deden.

Een neef van me heeft overigens wel de aloude traditie op zich genomen en is molenaar geworden. Molenaar Molenaar dus.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *