Naar bed: #50books vraag 11

Ik zat aan de #50books vraag te denken toen ik de Margriet van deze week aan het lezen was. Drie dames waren aan het woord en vertelden heel vrolijk dat ze het liefst in bed lazen. Eén ervan ging zelfs het liefst elke avond om acht uur naar bed om maar te kunnen lezen.

lezenVraag 11: Wat is jouw favoriete leeshouding?

Ik lees graag ’s avonds in bed. Lekker op mijn zij liggend, boek in hand. Het is iets dat ik eigenlijk niet moet doen als ik de volgende dag moet werken. Ik loop het risico dat ik blijf lezen. En het enige nadeel daarvan heb ik gisteravond ook weer ondervonden. Dat je met boek in hand wakker wordt en ontdekt dat je geen bladzijde verder bent gekomen. Toen ben ik maar gaan slapen.

Meerdere houdingen

De een na beste houding is in de stoel bij het raam. Boek op schoot en lezen maar. Uitzicht op de straat, als de zon schijnt zit ik daar in het zonnetje. Ik heb daar menig boek uitgelezen, maar word daar af en toe wel afgeleid door wat er in de straat gebeurt. Vooral op zondag is er afleiding door de Afrikaanse kerk in de straat. De dames die dan langslopen hebben vaak prachtige jurken aan.

Een goede tweede houding is de bank, kussen op schoot en daar mijn boek op. Dat gaat ook prima, nadeel is alleen dat ik daar ook tv kijk. Vaak gaat dus de tv aan en wordt het boek weggelegd.

Afleiding

Ik voel mee met Jannie, wat zij heeft heb ik ook. Ik kon me vroeger compleet verliezen in een boek. Nergens geen afleiding van, alleen maar dat boek, die bladzijden, het verhaal, heerlijk. Tegenwoordig is er veel afleiding, de radio, de tv, die telefoon met Twitter, Wordfeud, internet.

Oh, en het schattige borduurwerkje? Dat blijk ik al eerder gebruikt te hebben, bij een #50books vraag over sneller lezen. Maar dit werkje, door een inmiddels overleden ex-schoonmoeder gemaakt, is te toepasselijk om niet weer te gebruiken.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Eén gedachte over “Naar bed: #50books vraag 11

  1. Pingback: Leeshoudingen en #50books vraag 12 » Tekstbureau DrsPee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *