Niets: #WOT deel 45

Ik was vandaag met iets bezig – namelijk een congres – waar ik niet zomaar even weg kon lopen om het over niets te hebben. Dat ging wel degelijk over iets, namelijk over van alles waarmee je te maken kan hebben als informatiespecialist.

Het #WOT woord van deze week: niets ~ 1) Allerminst 2) Bijwoord 3) Dalles (alles of) 4) Dem 5) Flauwiteiten 6) Geen 7) Geen enkel ding 8) Geen enkele zaak 9) Geen sikkepit 10) Geen spaan 11) Geen vin 12) Geen zier 13) Haar 14) Helemaal niks 15) Iets dat heel weinig te betekenen heeft 16) In het geheel niet 17) Jota 18) Lucht 19) Minder dan iets 20) Minder dan weinig.

correspondentDe keynote speaker die de dag afsloot was Dimitri Tokmetzis, journalist bij De Correspondent en mede-auteur van het boek Je hebt wel iets te verbergen. Dat boek gaat over privacy. De auteurs laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Zijn verhaal was boeiend en eng, want hij vertelde over de datahonger van instellingen en bedrijven. Wat kan je allemaal doen met data die we vaak zelf erg makkelijk over de balk gooien. Kijk bijvoorbeeld naar Facebook waar we heel makkelijk mee zijn. Facebook kan zelfs iets met de likes die we uitdelen.
Kijk ook naar Google. Als je een Google account hebt, daar je mail in hebt, je agenda, je foto’s, dan weet Google niet bepaald niets van je. Nee, het was ronduit een eng verhaal. Het boek heb ik besteld. Lijkt me een nuttig boek.

Verder niets?

Je kon een iPad Pro winnen vandaag. Een Apple iPad Pro 12.9 inch WiFi 256 GB Zilver t.w.v. € 1.279,-. Jottem! En alles wat je ervoor moest doen was een kaart invullen met je gegevens en die inleveren! Die kaart, daar moest je dus in verband met de kansspelbelasting ook je BSN op invullen. En toen dacht ik al, wil ik dat wel?
Toen vanmiddag puntje bij paaltje kwam – de iPad! – vertelde een meneer het goede nieuws en het slechte nieuws. Het slechte nieuws: we kregen niets. Het goede nieuws: we hadden ook niets uit handen gegeven. De kaarten – met BSN en al – gingen regelrecht de shredder in. Een hele goede afsluiter van de dag over informatiebeveiliging. Ik vond het een klapper.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *