Onwelgevallig: #WOT deel 24

Het #WOT woord van deze week is:

Onwelgevallig = 1) Onwelkom 2) Onvriendelijk 3) Ongevallig 4) Onaangenaam

Martha vertelt dat Kees van der Staaij, voorman van de SGP dit woord gebruikte met betrekking tot billboards die op dit moment langs de wegen staan met reclame voor webcamseks. Nu waren ze mij niet opgevallen, hetgeen vast en zeker te maken heeft met het feit dat ik geen auto heb. De billboards mogen van mij. Iemand moet zelf maar weten wat hij er mee doet. Het woord gebruik ik nooit.

Toneelteksten

In de productie van mijn toneelvereniging waar we nu mee bezig zijn, speel ik geen rol, maar mag ik souffleren. potlood Op dit moment zitten we in het stadium dat ik me ga vervelen, wat goed is, want het betekent dat iedereen zijn tekst kent. Maar zeker in het begin moet je goed opletten en moet je veel aangeven qua tekst. Toneelteksten zijn heilig. Een auteur heeft er lang over nagedacht en schrappen zou dus eigenlijk niet mogen. Maar het gebeurt wel dat een speler op het toneel staat en elke keer als een bepaald woord opduikt een vragende en/of verschrikte blik mijn kant opgooit. Hij breekt zijn tong erover. Een woord als onwelgevallig valt in die categorie. Daar wordt toch echt het rode potlood voor gehanteerd.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *