Overdracht: #WOT deel 17, 2020

Ik zat rustig mijn blog van de dag te schrijven toen ik werd afgeleid door mijn telefoon waar allerlei meldingen uit kwamen. Twitter, met een vraag van Irene, of iemand de #WOT over wilde nemen. Ik voelde de bui al hangen en antwoordde “Zoals deze week of altijd?” Ja, dat bleek dus altijd te zijn. Al sinds 2015 doe ik mee aan Write On Thursday (#WOT), niet elke week, maar wel regelmatig. Het is een heel leuke schrijfoefening. Ik moest er dus even over nadenken, en al nadenkend kwam ik al op een woord. Dus hier is de nieuwe #WOT.

Het #WOT woord van vandaag is

Overdracht = 1) het overdragen van een waardigheid, 2) handeling waardoor men ten behoeve van een ander afstand doet van zijn recht op iets, 3) aflevering, 4) delegering, 5) transfer, 6) overmaking, 7) afstaan, 8) order, 9) overgave.

Bij deze was dus de overdracht van het schrijven van de #WOT in een paar tweets geregeld. Ik voel me vereerd – geloof ik – en zal deze waardigheid goed verdedigen. Dit was volgens mij de snelste overdracht ooit. De overdracht van een huis kost bijvoorbeeld wel wat meer uurtjes, inclusief bezoek aan een notaris. Ik hoop dat ik op mooie woorden kan komen, waar mensen wat mee kunnen. Dank aan Irene die deze mooie rubriek lang heeft gedaan.

overdracht
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Doe je ook mee?

En jij? Voel je iets bij overdracht, heb je iets te vertellen? Ben je dagelijks bezig met overdracht of heb je totaal geen neiging iets over te dragen? Ik lees het graag in je #WOT en laat het me weten in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

3 gedachten over “Overdracht: #WOT deel 17, 2020

  1. Pingback: #WOT: Overdracht overpeinzingen – Karin Blogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *