Overzicht: #WOT deel 52

Het einde van het jaar, tijd van de jaaroverzichten, op tv, in de kranten en tijdschriften, maar ook onze eigen overzichten.

Overzicht ~ 1) Aanblik 2) Algemene samenvatting 3) Balans 4) Beknopt verhaal 5) Beknopt verslag 6) Blik 7) Breviarium 8) Epitome 9) Exposé 10) Inhoud 11) Inhoudsopgave 12) Inzicht 13) Kijk 14) Korte opgave 15) Lijst 16) Opgaaf 17) Opgave 18) Overzien 19) Program 20) Programma 21) Relaas 22) Resumé 23) Revue 24) Rooster 25) Samenvatting 26) Schema.

overzichtIk ben een lijstjesmaker, houd ik van, ik houd er overzicht mee. Ik heb dus nu vier kaartjes op A-6 formaat naast mijn bureau liggen, een paar dingen zijn daarop doorgestreept. Twee kaartjes zijn in het oud papier verdwenen, alles is klaar wat daarop stond. Van de grote dingen in het leven heb je geen lijstjes. Mijn mooiste momenten, Martha, daar vraag je wat, want als ik erover nadenk is het een beetje doorsnee jaar geweest. Dan heb je mooie momenten, maar zijn die blogwaardig?

Ali’s jaar

  • Ik vierde in april mijn vijfentwintigjarig toneeljubileum met het toneelstuk Gebroken IJs van Haye van de Heijden. Wie had dat gedacht? Ik begon als regie-assistente en heb nu talloze rollen gespeeld met de rol van ouwe bes in dit stuk als één van de hoogtepunten.
  • Mijn badkamer is officieel af gekomen in 2017 en jeetje, wat ben ik er nog steeds heel erg blij mee.

Het andere overzicht

Die kaartjes, met dingen die ik eigenlijk nog moet doen en niet aan toekom. Omdat ik er geen zin in heb, geen tijd voor heb, geen tijd voor neem. Omdat er geen 48 uur in een dag zit. Omdat ik te veel tijd besteed aan Farm Heroes Saga. Omdat ik veel dingen leuk vind en makkelijk ja zeg. Dat was jaren terug een pluspunt bij een beoordeling, maar het is ook een minpunt omdat ik teveel op mijn vork neem en dan dingen maar half af krijg, of er helemaal niet aan begin. Van goede voornemens houd ik niet, meestal zijn dat loze beloftes aan jezelf. Maar dit einde van het jaar eens besteden aan het bekijken van die kaartjes en kijken wat makkelijk opgelost kan worden, zou misschien een goed idee zijn.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Eén gedachte over “Overzicht: #WOT deel 52

  1. Leuk, een lijstje over lijstjes :D. Ik heb altijd geleerd dat je de stomste klussen gelijk als eerste moet doen en daarna aan de leukere klussen moet beginnen. Als een soort beloning. Bijvoorbeeld: eerst ff stofzuigen en dan mag je een blog schrijven, of haken, of een boek lezen, of … Kortom, eat that frog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *