Pauze: #WOT deel 36, 2020

Ik schrijf het begin van deze #WOT in een pauze van mijn werk. Sinds ik thuis werk moet ik op werkdagen onderscheid maken tussen werk- en privébezigheden. De #WOT valt onder privé en daar kan ik dus eigenlijk niet aan schrijven onder werk. Maar ja, dat is wel lastig als je de hele dag thuis zit. Af en toe ga ik koffie halen en pauzeer ik bij mijn Senseo. Bij gebrek aan collega’s waarmee ik even kan kletsen lees ik Twitter of mijn privémail, of ik kijk Instagram. Of de #WOT komt aan bod. Het onderscheid tussen werk en privé is wel een beetje vervaagd.

Het #WOT woord van deze week

Pauze = 1) Even niets doen 2) Halftime 3) Lunchtijd 4) Muziekteken 5) Ogenblik van rust 6) Onderbreking van werk 7) Oponthoud 8) Rust tussen de bedrijven.

Lunchpauze

Die lunchpauze is natuurlijk ook anders. In precoronatijd pakte ik mijn lunch, nam de lift naar beneden, pikte mijn collega op en dan gingen we samen lunchen. Even bijkletsen, even roddelen en even ontspannen, want we vonden het beiden een goed idee ons bureau even te verlaten. Thuis kan ik daar een mooie pauze zonder collega van maken, maar dat begint dan wel in de keuken. Het grote voordeel van thuis zijn is lekkere lunches maken, dus ik heb veel salades uitgeprobeerd. Rijstsalade, pastasalade, noem maar op. En daarna neem ik altijd koffie. Op kantoor zou dat een cappuccino zijn, maar thuis is het gewoon zwarte koffie. Soms zijn er andere pauzes, want thuis werken betekent ook dat je er overdag eventueel tussenuit kan om in de sportschool wat te doen. En dat was wel fijn in de afgelopen maanden. Die tijd kan ik later altijd inhalen.

pauze
Afbeelding van Reimund Bertrams via Pixabay

Schrijf je mee?

En jij? Hou je pauzes? Zijn je pauzes te lang? Heb je er totaal geen moeite mee om werk en privé apart te houden? Vul je de pauzes op een aparte manier in? Ik wil het graag van je horen. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

2 gedachten over “Pauze: #WOT deel 36, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *