Pizza: #WOT deel 38, 2021

Een vriendin van me is deze week jarig. Volslagen irrelevant denkt nu iedere lezer, maar dat is het wel degelijk. We gaan dat namelijk vanavond vieren in een pizzeria, lekker pizza eten. Het kwartje viel pas vanmiddag, namelijk dat ik wel erg weinig tijd had om een #WOT te schrijven. En zeker niet voor het woord dat ik in gedachten had en waar ik wel wat onderzoek voor moest doen. Dat houden jullie dus te goed.

Het #WOT woord van deze week is:

Pizza = 1) Gerecht 2) Hartige taart 3) Italiaans gerecht 4) Voedingsmiddel 5) Verjaardagsvoedsel 6) Troostvoedsel 7) Gebakken deegbodem met beleg

Pizza

Een jaar of twintig geleden was ik reuze makkelijk en bestelde ik eigenlijk elke week wel een keer een pizza. Ik had mijn voorkeur, want Domino’s sloeg ik over aangezien die pizza’s echt druipen van het vet. Nee, de pizzeria in de buurt, die had lekkere baksels. Toen bereikte ik de leeftijd dat ik die dingen net zo goed op mijn heupen kon plakken en ging ik wat meer zelf koken. Dat hielp niet helemaal. Dus ik ging toch maar Weight Watchen, dat gaf wat meer effect. Niets zo onthullend als met het puntenboekje van WW in de supermarkt rondlopen. Pizza’s kwamen dus de deur niet meer in, want dan zat ik meteen aan het maximale aantal punten van twee dagen.

pizza
Afbeelding van Aline Ponce via Pixabay

Maar er is een uitweg! Als je die dingen namelijk zelf maakt, heb je in de hand wat er op gaat en kan je het baksel vol gooien met bijvoorbeeld champignons en paprika’s, waar ik dol op ben. Ik maak ze nog steeds en bewaar de restanten, want de volgende dag is zo’n zelfgemaakte pizza ook lekker. Maar vanavond gaat dat dus niet gebeuren, want ik ga naar een pizzeria. Dat wordt de eerste keer in een jaar dat ik in een restaurant kom.

Schrijf je mee?

Wat vind jij van pizza? Wil je je lievelingsrecept delen? Dat kan. Of weet je nog veel meer te vertellen over deze Italiaanse baksels? Ik hoor het graag. Laat je reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Op donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. Dit woord kun je hier vinden.

Eén gedachte over “Pizza: #WOT deel 38, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *