Boekplanning: #50books vraag 42

Ik lees veel, heel veel, bij vlagen. Mijn vakantie ben ik doorgekomen met een respectabel aantal gelezen boeken: het waren er 10, ruwweg een boek per dag. Na de vakantie zit ik weer op een boek per twee weken.

Vraag 42: Maak jij een planning voor het lezen van je boeken?

Het is ditmaal een vraag waar ik eigenlijk vrij kort over kan zijn. Ik maak namelijk geen planning voor mijn boeken. Ik lees gewoon waar ik zin in heb. Als dat toevallig een boek is dat ik al drie keer heb gelezen, dan moet dat gewoon kunnen. Maar toen realiseerde ik me dat wel iets van een planning heb.

Bibliotheek

leenbonIk leen namelijk regelmatig boeken uit de bibliotheek, en aangezien ik weet dat je geen lijfstraffen krijgt als je boeken te laat inlevert, ben ik dus slecht in het op tijd inleveren van boeken. Om geen geld te verspillen dat ik beter aan boeken kan uitgeven, heeft de uitleenbon een prominente plaats gekregen. Ik heb het ding op een kastdeurtje geplakt. Dat kastje zit naast mijn beeldscherm, ik zie het dus dagelijks. Als ik de uitleentermijn van boeken heb verlengd, kan ik het noteren en ik kan het in de gaten houden wanneer boeken terug moeten. Dat houdt me nog niet tegen om te laat in de gaten te hebben dat ik moet verlengen. Dat is met deze boeken bijvoorbeeld gebeurd. Twee dagen te laat. Aangezien de Haagse OB nog boetes hanteert, kost dat me dus gewoon geld. Ik mag maar twee keer verlengen, dus ik moet die boeken een keer gaan lezen. Maar dat is dus de enige planning die ik hanteer.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *