Schurken: #50books vraag 7

Zondag, de dag waarop de nieuwe #50books vraag wordt gesteld. Een vraag die met ditmaal toch met wat problemen opzadelde.

Vraag 7: Wie is jouw favoriete schurk?

Schurken in soorten en maten

  • Wild JusticeDe onzichtbare wereldveroveraars: Sauron, uit The Lord of the Rings. Een soort waar ik nooit veel van heb begrepen, want wat is er voor lol aan opperschurk in een leeg geplunderd land te zijn.
  • De enge schurken: ik noem hem toch maar even: Voldemort, uit de Potterboeken. Vond ik perfect in de film. Maar wel een macht tot de elfde machtfiguur waar ik ook niets van begrijp.
  • De niets ontziende schurken: Wild Justice van Wilbur Smith is me altijd bijgebleven door de manier waarop de schurk een moord pleegde: puur voor het effect.
  • Financiële schurken: snel rijk worden op een niet zo leuke manier die anderen schade aanbrengt. Helaas tegenwoordig nonfictie, zie bijvoorbeeld Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk.

En je lieveling, Ali?

Ja, daar hebben we het probleem. Ik heb geen lievelingsschurk. Ik ben dol op branieachtige jongens die het predicaat schurk nog niet verdienen. Zie bijvoorbeeld Jimmy in de Raymond Feist boeken, en Gooseberry in de Octavius Guy boeken van Michael Gallagher. Charmante schurken, een soort dat zo toegevoegd kan worden aan het bovenstaande lijstje. Maar voor de rest zijn de helden meer mijn favorieten.

Je gaat ervan lezen

Deze zaterdagochtend is gevuld met huis opruimen, hachee maken, een was in de wasmachine gooien, notulen van vergaderingen afmaken, posters maken en weer beginnen in Wild Justice van Wilbur Smith. Mijn Goodreads currently-reading lijst staat op twaalf.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Eén gedachte over “Schurken: #50books vraag 7

  1. Pingback: Schurken en #50books vraag 8 » Tekstbureau DrsPee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *