Slaap: #WOT deel 23

Ik kan er de klok tegenwoordig op gelijk zetten. Ik val in slaap, word rond een uur of 1 wakker, drink even wat, val weer in slaap en word rond een uur of 5 wakker. Met een beetje geluk val ik weer in slaap, maar voor hetzelfde geld draai ik van de ene op de andere zijde tot de wekker gaat om 6.45.

Slaap ~ 1) Bedrust 2) Behoefte aan rust 3) Deel van een hoofd 4) Deel van het gezicht 5) Dutje 6) Korte slaap 7) Lichaamsdeel 8) Maf 9) Nachtrust 10) Niet wakker zijn 11) Onbenullig 12) Rust 13) Rust aan het hoofd 14) Rusttoestand 15) Saai 16) Toestand van rust 17) Toestand van vrede.

Rust

slaapRust is belangrijk voor een mens. Dat ik dus niet goed slaap merk ik aan mezelf. Rond een uur of 2 inzakken, minder energie hebben, nooit echt uitgeslapen zijn, het is een beetje lastig. Het is ook een vicieuze cirkel. Ik weet dat ik niet goed slaap, probeer dus voldoende slaap te krijgen door bijvoorbeeld op tijd naar bed te gaan en erger me als ik om 12 uur nog naar naar het plafond staar. Met als gevolg dat ik weer te weinig slaap en op vrijdag – mijn vrije dag – definitief inzak. De sport met mijn personal trainer om 9 uur red ik dan nog wel, daarna is de bank erg aantrekkelijk.

Tips

Heeft iemand tips voor me? Warme douche, koude douche, op het balkon gaan staan, thee drinken voor het naar bed gaan, van koffie afblijven, mediteren, yoga? Want het zou toch wel fijn zijn als ik weer eens ongestoord lekker zou slapen.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

1 gedachte op “Slaap: #WOT deel 23

  1. Nee, geen tips… Helaasch. Hier van hetzelfde laken een pak… Wat me wel helpt, is af en toe een warme douche nemen, val ik vanzelf toch weer in slaap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *