Slijtage: #WOT deel 21, 2021

Het viel me op toen ik van station Den Haag Centraal naar de binnenstad van Den Haag liep. De straatschilderingen met de coronamaatregelen, houd afstand, samen kunnen we het aan, waren al aardig versleten. Nou is dat natuurlijk niet zo vreemd, we zijn al ruim een jaar bezig met deze pandemie en de straatschilderingen zijn niet de enige dingen die slijtage ondervinden. Ik was laatst in een winkel waar ik nog net de contouren van zo’n anderhalve metersticker zag, de sticker zelf was verdwenen.

Het #WOT woord van deze week is:

Slijtage = 1) Achteruitgang 2) Afslijting 3) Aftakeling 4) Gebruikssporen 5) Kwaliteitsvermindering door gebruik 6) Sleet 7) Slijting 8) Slijtplek 9) Kapot gaan door gebruik.

Slijtage

Het valt me op bij mijn eigen lijf na een dagje ingespannen werken en natuurlijk vergeten regelmatig op te staan. Mijn schouders zitten vast. Lekker geslapen? Nou, niet zo vaak, want hoe ouder ik word, hoe meer ik ’s nachts wakker word. En als ik dan ’s ochtends wakker word, moet ik echt even voorzichtig lopen met mijn artrose knie. Het lichaam kent ook wat slijtage. Over leeftijd gaan we het niet hebben, maar het wil misschien wat zeggen dat ik mijn eerste vaccinatie met Moderna al achter de rug heb.

20210527s_slijtage

Dan kan je het ook nog gaan hebben over slijtage van je kleding, want wat is dat toch dat er in mijn shirtjes een gaatje verschijnt op mijn buik. Vertel niet dat het van mijn riem komt, want die draag ik zelden. Ondertussen zijn het natuurlijk wel de lekkerste shirtjes. Ik heb laatst zelfs een shirt weg moeten gooien, want dat gaatje was een regelrecht gat geworden. Ik hoorde een lange broek die ik heel vaak aanhad op een goede avond scheuren. Precies onder mijn bevallige billen zat een enorme slijtplek die het niet meer hield. Gelukkig gebeurde dit thuis. Dat kan natuurlijk anders.

Schrijf je mee?

En jij? Slijt je al? Heb je ook al met leedwezen al die slijtage in je woonplaats bekeken? Zit je ook met gaatjes in je kleding? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

2 gedachten over “Slijtage: #WOT deel 21, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *